Weekmenu 3 KHA/Ketogeen 4.67/5 (6)

Hier het derde weekmenu. Ik hoop dat jullie resultaten naar tevredenheid zijn, ik hoor weinig van jullie. Je mag uiteraard weer alles vervangen als je iets niet lust. Ik heb iets meer tussendoortjes ingebouwd voor diegene die hier behoefte aan hebben. Tussendoortjes zijn optioneel, hoeven niet, mag wel. Het menu zit tussen de 20 a 30 KH per dag in met alle tussendoortjes. WEEK 3 Dag 1 Ontbijt: Ei met spek Benodigdheden 2 eieren
75 gram plakjes ontbijtspek 1 a 2 eetlepels olie peper +zout Lunch: Mozzarella met tomaat Benodigdheden 1 bolletje Mozzarella 2 tomaten (140 gr) olijfolie peper +zout Avondeten: Sperziebonen met haaskarbonade Benodigdheden 200 gr sperziebonen 200 gram haaskarbonade peper 1 eetlepel olie /roomboter Bereiden Maak de sperziebonen schoon was ze en zet ze op in een pan met beetje water en zout. Bestrooi de haaskarbonade(s) met peper en mosterd. Verhit in de pan de olie en leg de karbonade(s) erin, eerst de ene kant bruin bakken, dan keren, vuur lager zetten en regelmatig keren. Avondsnack of tussendoortje: 1 gekookt ei in vieren gesneden en omwikkeld met rookvlees Dag 2 Ontbijt: kwark Benodigdheden 150 gr kwark Evt. wat suikervrije limonadesiroop Tussendoor: 5 plakjes komkommer met 1 eetlepel mayonaise Lunch: Tonijn salade Benodigdheden 75/100 gram ijsbergsla 1/4 komkommer 5 radijsjes 1 blikje tonijn op olijf olie 1 el mayonaise kruiden naar keuze Tussendoor : 2 (suikervrije merk Kesbeke) augurken met cervelaatworst of rookvlees Avondeten: Spinazie met tartaar Benodigdheden 250 gram spinazie (mag diepvries zijn) 1 ei 2 tartaartjes 2 eetlepel olie peper +zout Bereiden Kook de spinazie zoals je gewend bent. Kook 1 ei in ca. 8 minuten gaar. Pellen en in plakjes snijden en op de spinazie leggen. Verhit in een pan de olie ofroomboter, tartaartjes bestrooien met peper en zout, tartaartjes gaar bakken. Regelmatig keren, niet te hoog vuur gebruiken. Avondsnack of tussendoortje: 40 gram Goudse kaas , 1 tomaat 70 gr Dag 3 Ontbijt: Gebakken Ei met ham Benodigdheden 2 eieren 3 dikke plakken ham 1-2 eetlepels olie Tussendoor :komkommer met mayonaise Lunch: Groente bouillon Benodigdheden 100 gram soepgroente 150 gram gehakt in kleine balletjes 200 ml. bouillon van blokje of poeder Peper+zout Evt Parmezaanse kaas om de balletjes te kruiden en bij elkaar te houden Bereiden Maak eerst de bouillon , voeg daaraan de soepgroente en het gehakt toe en kook het geheel zolang tot het gehakt gaar is. Tussendoor: 2 tomaten met 100 gr hüttenkäse en kruiden Avondeten: Koolvis met groenten Benodigdheden 250 gram gemengde groente zoals taugé, witte kool reepjes, prei ringetjes tomaat 1 tl paprika poeder peper +zout 1 tl kerriepoeder 250 – 300 gram koolvisfilet (vers of uit diepvries) 1-2 eetlepel(s) olie of roomboter Bereiden Snij de koolvisfilet in blokjes, en bestrooi deze met peper. Verhit in een wok of pan de olie of roomboter, doe de visblokjes erin. Gaar bakken en groentes en kruiden naar smaak toevoegen. 10-15 minuten maximaal roerbakken. Als je dit gerecht wilt stoven, dan is het lekker met bouillon. Tussendoor: 5 plakken komkommer met filet americain Avondsnack of tussendoortje: 5 augurkjes gewikkeld in 5 plakjes boterhamworst, cervelaat of rookvlees Dag 4 Ontbijt: kwark Benodigdheden 150 gr kwark Evt. wat suikervrije limonadesiroop Tussendoor : 2 tomaten met 2 blokjes kaas Lunch: Haring met ui Benodigdheden 2 haringen met ui (lust je geen haring, neem dan makreel (1) of een blikje vis) GEEN gepaneerde vis! Lust je geen vis neem dan een salade met ei, mayonaise en radijsjes. Tussendoor 100 ml kwark Avondeten: Kip paksoi Benodigdheden 200 gram paksoi 1/2 groene paprika 5 champignons 200 gram kipfilet 1 eetlepel olie of roomboter 1 tl kerrie Bereiden Snij de paksoi in grove repen. Was de groene paprika en snij de groene paprika in kleine blokjes. Veeg de champignons schoon met keukenpapier of een borsteltje en snij ze in plakjes. Snij de kipfilet in blokjes of reepjes. Verhit de olie in een pan of wok. Voeg de kipstukjes toe, bestrooi met kerrie en bak/wok dit bruin/geel. Voeg de paprika toe zodra de kip gaar is, bak/wok dit een paar minuten mee, voeg dan de champignons toe, bak/wok weer een paar minuten en voeg tot slot de paksoi toe. Ook lekker met sambal erdoor. Avondsnack of tussendoortje: 5 plakken komkommer met filet americain Dag 5 Ontbijt: Ei met rookvlees Benodigdheden 2 eieren 8 plakjes rookvlees Tussendoor: 100 ml kwark Lunch: Gemengde sla met kaas Benodigdheden 100 gram sla 50 gram kaas, bijvoorbeeld mosterdkaas olie azijn peper Tussendoor : 2 suikervrije augurken met cervelaatworst Avondeten: Shoarma zuurkool Benodigdheden 150 gram zuurkool 1/2 groene paprika 1 uitje 200 gram shoarmavlees
2 eetlepels olie Bereiden Ui schillen en in stukjes snipperen. Was de paprika en ook in stukjes snijden. Verhit de olie of roomboter en bak de shoarmareepjes bruin. Zodra de reepjes gaar zijn ui toevoegen en even meebakken. Dan de groene paprika toevoegen, meebakken, tot slot de zuurkool toevoegen en het vuur laag houden. Deksel op de pan en in 20 min. gaar stoven. Avondsnack of tussendoortje: 5 plakjes komkommer besmeren met filet americain Dag 6 Ontbijt: Cornedbeef met kaas Benodigdheden 60 gram kaas (3 blokjes van 20 gram of in plakjes) 45 gram cornedbeef (3 plakken) Tussendoor 200 gr tomaten 200 met 1 el mayonaise Lunch: Groente omelet Benodigdheden 2 eieren
50 gram ham blokjes 100 gr soepgroente 1-2 eetlepels olie kruiden zoals kerrie peper 1 peterselie takje 4 selderij takjes Bereiden Kluts de eieren en doe alle fijngesneden ingrediënten door de eieren. Zachtjes bakken in een pan, evt de deksel erop om het te laten garen. Tussendoor komkommer met filet american Avondeten: Geroerbakte runder reepjes met witlof Benodigdheden 200 gram witlof
200 gram runder reepjes Peper + zout 2 eetlepel olie Bereiden Runder reepjes in de olie bakken en kruiden. De witlof grof in stukken snijden en op het laatste moment mee bakken. Avondsnack of tussendoortje: 10 snoeptomaatjes met mayonaise Dag 7 Ontbijt: Ei met bacon Benodigdheden 2 eieren 3x plakje bacon in reepjes
peper 1-2 eetlepels olie Tussendoor 100 ml kwark Lunch: Selderij salade Benodigdheden 1 stengel bleekselderij 50 gram kaas in blokjes 50 gram ham in blokjes 5 walnoten 1 eetlepel mayonaise peper 1 tl paprika poeder Bereiden Was de bleekselderij, snij deze in kleine reepjes. Halveer vervolgens de walnoten. Meng de mayonaise met de kruiden. Meng dan de bleekselderij, ham en kaas door elkaar. Serveren met de mayonaisesaus en garneren met de walnoten. Tussendoor: 100 gr tomaten , rucola sla, 4 schijfjes komkommer ,1 eetlepel mayonaise Avondeten: Courgette pasta met saus Benodigdheden 1 kleine courgette 150 gr gehakt hoh 1 kleine ui 1 teentje knoflook 100 gr champignons ½ blikje tomatenblokjes op sap (ook het sap) Italiaanse kruiden Peper+zout 2 el olie Bereiden Je hebt voor de courgette spaghetti een spirelli nodig (te koop bij Bol.com, Blokker). Maak van de courgette met de spirelli slierten. Doe olie in een bakpan, snipper de ui en bak samen met het gehakt totdat gehakt rul is, voeg peper en zout aan het gehakt toe. Voeg de geperste knoflook en de Italiaanse kruiden toe en de tomatenblokjes. Evt. een scheutje water. Laat sudderen totdat het een homogene massa. Voeg naar smaak extra peper en zout toe. Bak in een andere pan de in plakjes gesneden champignons in olie en voeg als deze bruin zijn , de slierten courgette toe. Laat dit even doorwarmen. Schep de courgette met champignons op het bord en de saus erover heen. Avondsnack of tussendoortje: 1 gevuld ei . 2 halve gekookte eieren vullen met een mengsel van eidooier , kruiden en mayonaise. Succes met deze derde week. Val je niet genoeg af, reduceer dan de tussendoortjes. Je kunt hier je persoonlijke balans berekenen of je leest hier wat je allemaal kan doen om gewichtsverlies te bevorderen.

Please rate this

9 thoughts on “Weekmenu 3 KHA/Ketogeen

  1. Ik vind het helemaal super ik zie en voel dat ik goed afval maar heb nog niet op de schaal gestaan bewust omdat dat me vaak niet helpt. Ik ga Door in ieder geval. Bedankt voor de weekmenus

    1. Goed zo Sylvia, je zult denk ik verbaasd staan. Als je het al zo goed voelt, dan gaat je kleding ook ruimer zitten en dat is eigenlijk een betere graadmeter 🙂

  2. Jolanda. Ik ben blij met deze recepten. Vooral de lunches want dat lukt me niet altijd tijdens mijn werk. Nu neem ik mee wat er in t menu staat. Minder denkwerk Probeer ze te volgen maar neem ook de vrijheid om andere kha gerechtenn te eten. Ben langzaam aan t afvallen en ben er helemaal blij mee

  3. Ik ben weer even terug. Ik probeer de optie van printen onderaan te gebruiken maar kom dan in een veld dat ik weer moet inloggen ( en aangeven of ik wel een mens ben ) en alleen dat scherm wordt geprint en niet het menu.

    1. Maar je bent wel al ingelogd?? En je ziet dus alles in de menubalk, niet maar een halve ( dus met weekmenu, challenge enz)? Want anders heb je geen goed account. Het printen werkt namelijk gewoon zonder inloggen.

  4. Ziet er weer goed uit, Jolanda.
    Ben vorige week begonnen en ik moet zeggen dat het me goed bevalt. Geen honger of trek.
    Ik moet nog wel heel veel kilo’s kwijt (25) en door dit te volgen hoop ik dat ook waar te kunnen maken.
    Succes allemaal.
    Weet nu dat ik niet de enige ben die worstelt met teveel kilo’s

  5. Hoi Jolanda,

    Ook bij mij gaat het heel goed. Ik val per week 1 kilo af… Deze week wat minder ivm een feestweekend.. Wel goed gegeten, maar toch door de alcohol een kilo bij… Nu wel wat moeite met motivatie… Dus morgen weer zin in het menu en knallen deze week

    1. Weekmenu 4 komt aanstaand weekend pas. Ik heb een Atkins menu op de pagina gezet, deze kun je ook volgen. Het was zo enorm veel werk dat menu, dat het 4e weekmenu erbij ingeschoten is qua tijd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.