Pagina inhoud

Het witte goud, helaas alleen maar verkrijgbaar tijdens de maanden mei en juni. Je kunt ze makkelijk invriezen. Gewoon schillen en net gaar koken en dan per portie in de vriezer. Bij gebruik bevroren afkoken tot ze gaar zijn.
Porties |
4 personen |
|
|
![]() |
Het witte goud, helaas alleen maar verkrijgbaar tijdens de maanden mei en juni. Je kunt ze makkelijk invriezen. Gewoon schillen en net gaar koken en dan per portie in de vriezer. Bij gebruik bevroren afkoken tot ze gaar zijn.
|
Ingrediënten
- 500 gram witte asperges
- 1 citroen
- 15 gram verse dille
- 426 gram rode zalm 1 blik=213 gram
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
- Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges in een asperge pan in ruim kokend water met zout 20-25 minuten. Laat 5 minuten in kookvocht staan.
- Maak de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Snijd de dille fijn. Laat de rode zalm uitlekken en verdeel in stukjes. Verhit de boter in een koekenpan en laat het citroensap hier 3 minuten in uit bruisen. Voeg de helft van de citroenschil toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de asperges op grote borden. Schenk een scheutje citroenboter erover. Verdeel de zalm over de asperges. Bestrooi met de dille en de rest van de citroenschil. Serveer de rest van de citroenboter er apart bij
Deel dit Recept
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.