Witte asperges met zalm en citroenboter

Het aspergeseizoen duurt maar kort, helaas, want ze zijn zo lekker en bovenal gezond. Handig is om in het seizoen asperges te schillen, even kort aan te koken en dan per portie verpakt in de vriezer. je haalt het uit de vriezer en kookt ze gaar in kokend water met zout. Zo heb je ook buiten het seizoen heerlijke asperges om te eten.
Witte asperges met zalm en citroenboter
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Het witte goud, helaas alleen maar verkrijgbaar tijdens de maanden mei en juni. Je kunt ze makkelijk invriezen. Gewoon schillen en net gaar koken en dan per portie in de vriezer. Bij gebruik bevroren afkoken tot ze gaar zijn.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Witte asperges met zalm en citroenboter
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Het witte goud, helaas alleen maar verkrijgbaar tijdens de maanden mei en juni. Je kunt ze makkelijk invriezen. Gewoon schillen en net gaar koken en dan per portie in de vriezer. Bij gebruik bevroren afkoken tot ze gaar zijn.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges in een asperge pan in ruim kokend water met zout 20-25 minuten. Laat 5 minuten in kookvocht staan.
  2. Maak de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Snijd de dille fijn. Laat de rode zalm uitlekken en verdeel in stukjes. Verhit de boter in een koekenpan en laat het citroensap hier 3 minuten in uit bruisen. Voeg de helft van de citroenschil toe. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep de asperges op grote borden. Schenk een scheutje citroenboter erover. Verdeel de zalm over de asperges. Bestrooi met de dille en de rest van de citroenschil. Serveer de rest van de citroenboter er apart bij
Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.