Pagina inhoud
Ingrediënten
- 350 gr witlof
- 2 medium uien
- 25 gr olijfolie
- 1 pot (380 ml) gevogeltefond
- 2 takjes peterselie
- 2 kippenbouillontabletten
- 125 ml slagroom
- zout
- peper versgemalen
- 600 ml water
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
- Struikjes witlof wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Uien pellen en snipperen.
- In een grote pan de olie verhitten. Witlof en ui ca. 5 minuten zachtjes bakken, regelmatig omscheppen. Fond en 600 ml water toevoegen.
- Groenten afgedekt ca. 25 minuten zachtjes laten koken.
- Peterselie in een kommetje fijn knippen.
- Bouillontabletten aan de soep toevoegen en al roerend oplossen. Met een staafmixer de soep pureren.
- De soep al roerend opnieuw aan de kook brengen. De slagroom erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
- Schep de soep in vier diepe borden en strooi er de peterselie over.
- Evt. nog uitgebakken bacon toevoegen en een blad rauwe witlof. Ook erg lekker met Hollandse garnalen!
Notities
Let op: Onze recepten zijn berekend met een Amerikaans voedingswaardesysteem.
Dit betekent dat je de vezels van de koolhydraten moet aftrekken in de onderstaande voedingswaarde tabel!
Wij hebben dit al voor je gedaan en per portie bevat dit gerecht 5 gr koolhydraten.
Geschikt voor : alle fases.
Voedingswaarde
Witlofsoep
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 198
Calorieën uit Vetten 162
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 18g
28%
Verzadigd Vet 8g
40%
Meerv. Onverzadigd Vet 1g
Enkelv. Onverzadigd Vet 8g
Cholesterol 43mg
14%
Natrium 621mg
26%
Kalium 384mg
11%
Totaal Koolhydraten 8g
3%
Voedingsvezels 3g
12%
Suikers 2g
Eiwitten 2g
4%
Vitamine A
93%
Vitamine C
36%
Calcium
8%
Ijzer
6%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.
Deel dit Recept
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.