Tongstrelende Thaise kippensoep

Een tongstrelende Thaise kippensoep. Een heerlijke koolhydraatarme Thaise soep die een streling is voor je smaak papillen. Dit gerecht is ei-vrij, lactosevrij en glutenvrij. Vissaus wordt veel gebruikt in de Zuidoost Aziatische keuken en dus ook de Thaise keuken. Het kan gemaakt worden van verschillende soorten vis, onder andere ansjovis. Vaak wordt het gebruikt in plaats van zout bij de bereiding van gerechten. Ook wordt het gebruikt als ingrediënt voor verschillende (pittige) dipsauzen zoals de thaise phrik nam pla. Je verwacht misschien dat de saus, naast de geur, ook een hele sterke vissmaak heeft, toch heeft een goede vissaus eerder een nootachtige smaak. Ook wel umami genoemd: de vijfde basissmaak op ons smaken palet die ook voorkomt in bijvoorbeeld Parmezaanse kaas, sojasaus en tomatenketchup. Vissaus wordt veel gebruikt in (dip)sauzen, marinades en curry’s. Het geeft gerechten een warme, volle en zilte smaak. Het is in de koelkast minstens een jaar houdbaar. Gebruik vissaus ook eens om wok gerechten op smaak te brengen of roer een paar druppels door een oosterse dressing. Kijk op de verpakking hoeveel koolhydraten er in zitten, er zit nogal verschil in prijs en kwaliteit en de toegevoegde suikers en andere smaakmakers. Echte vissaus bestaat uit ansjovisextract, zout en minimaal suiker en is ongeveer 18 maanden gerijpt. Op deze pagina kun je lezen welke merken onder de betere vallen.
Koolhydraatrme-Thaise-kippensoep-slank4u2
Thaise kippensoep
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een heerlijke soep met die typische Thaise smaak. Vissaus is een veelgebruikte smaakmaker in de Thaise keuken. Het is in de koelkast minstens een jaar houdbaar. Gebruik vissaus ook eens om wok gerechten op smaak te brengen of roer een paar druppels door een oosterse dressing.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Koolhydraatrme-Thaise-kippensoep-slank4u2
Thaise kippensoep
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een heerlijke soep met die typische Thaise smaak. Vissaus is een veelgebruikte smaakmaker in de Thaise keuken. Het is in de koelkast minstens een jaar houdbaar. Gebruik vissaus ook eens om wok gerechten op smaak te brengen of roer een paar druppels door een oosterse dressing.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Stamp in en vijzel de peper, knoflook en de gember met 1 theelepel zout tot een puree.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en bak de kip in 10 minuten rondom bruin. Voeg de puree toe en bak 1 minuut mee. Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook.
  3. Boen 1 limoen schoon en rasp de groene schil er af. Pers de limoen uit.
  4. Plet de sereh met een groot mes of gebruik hiervoor een pan.
  5. Voeg de sereh, samen met de limoenrasp, het limoensap en de limoenblaadjes bij de soep. Breek de steeltjes van de kastanjechampignons en doe de steeltjes bij de soep. Laat de soep op laag vuur 1 uur trekken.
  6. Zeef de soep en neem de kip eruit en laat iets afkoelen. Haal met 2 vorken het vlees van de kip en doe het vlees terug in de soep.
  7. Snijd de hoeden van de kastanjechampignons in plakjes. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de champignons 5 minuten. Voeg ze vervolgens toe aan de soep.
  8. Pers de tweede limoen uit.
  9. Breng de soep op smaak met de vissaus en het limoensap.
  10. Schep de soep in 4 kommen en bestrooi met de bosui en de koriander.
Notities

Aantal koolhydraten per portie 1

Oorspronkelijk recept allerhande, bewerkt door Jolanda Peeters

Variatietip: ook lekker met en gekookt ei erdoor of koolhydraatarme mie/spaghetti/mihoen

Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.