Pagina inhoud

Een heerlijke soep met die typische Thaise smaak. Vissaus is een veelgebruikte smaakmaker in de Thaise keuken. Het is in de koelkast minstens een jaar houdbaar. Gebruik vissaus ook eens om wok gerechten op smaak te brengen of roer een paar druppels door een oosterse dressing.
Porties |
4 personen |
|
|
![]() |
Een heerlijke soep met die typische Thaise smaak. Vissaus is een veelgebruikte smaakmaker in de Thaise keuken. Het is in de koelkast minstens een jaar houdbaar. Gebruik vissaus ook eens om wok gerechten op smaak te brengen of roer een paar druppels door een oosterse dressing.
|
Ingrediënten
- 1 rode peper in stukken
- 3 tenen knoflook
- 2 cm verse gember geschild en fijngesneden
- 2 el olijfolie
- 4 kippenpoten
- 2 limoenen
- 4 stengels sereh
- 4 gedroogde limoenblaadjes
- 250 gr kastanjechampignons
- 1 el vissaus
- 1 bosuitje
- 15 gr koriander vers
- zout
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
- Stamp in en vijzel de peper, knoflook en de gember met 1 theelepel zout tot een puree.
- Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en bak de kip in 10 minuten rondom bruin. Voeg de puree toe en bak 1 minuut mee. Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook.
- Boen 1 limoen schoon en rasp de groene schil er af. Pers de limoen uit.
- Plet de sereh met een groot mes of gebruik hiervoor een pan.
- Voeg de sereh, samen met de limoenrasp, het limoensap en de limoenblaadjes bij de soep. Breek de steeltjes van de kastanjechampignons en doe de steeltjes bij de soep. Laat de soep op laag vuur 1 uur trekken.
- Zeef de soep en neem de kip eruit en laat iets afkoelen. Haal met 2 vorken het vlees van de kip en doe het vlees terug in de soep.
- Snijd de hoeden van de kastanjechampignons in plakjes. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de champignons 5 minuten. Voeg ze vervolgens toe aan de soep.
- Pers de tweede limoen uit.
- Breng de soep op smaak met de vissaus en het limoensap.
- Schep de soep in 4 kommen en bestrooi met de bosui en de koriander.
Notities
Aantal koolhydraten per portie 1
Oorspronkelijk recept allerhande, bewerkt door Jolanda Peeters
Variatietip: ook lekker met en gekookt ei erdoor of koolhydraatarme mie/spaghetti/mihoen
Deel dit Recept
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.