Pagina inhoud

Een heerlijke lauwwarme maaltijdsalade met een Thaise twist. Te gebruiken als hoofdmaaltijd (evt aangevuld met Zero noodles of rijst) maar natuurlijk ook een heerlijk lunchgerecht en goed mee te nemen naar bijvoorbeeld het werk.
Porties |
4 porties |
|
|
![]() |
Een heerlijke lauwwarme maaltijdsalade met een Thaise twist. Te gebruiken als hoofdmaaltijd (evt aangevuld met Zero noodles of rijst) maar natuurlijk ook een heerlijk lunchgerecht en goed mee te nemen naar bijvoorbeeld het werk.
|
Ingrediënten
- 1 rode peper
- 1 limoen
- 3 cm verse gember
- 2 el rijstolie of andere bakolie
- 2 el sesamolie
- 3 el kikomann rood
- 300 gr biefstuk
- 150 gr sperciebonen
- 2 el olie
- 1 komkommer
- 125 gr taugé
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
- Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd in ringetjes.
- Rasp de groene schil van de limoen erbij, pers de vrucht uit en houd het sap apart.
- Rasp de gember en voeg toe bij de rijst- en sesamolie en sojasaus. Meng de biefstuk met de marinade en laat afgedekt 30 min. staan buiten de koelkast.
- Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de sperziebonen 4 min. Giet af en spoel koud onder de kraan.
- Neem het vlees uit de marinade en bewaar de marinade.
- Dep de biefstuk droog met keukenpapier. Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees op hoog vuur 3 min. Neem uit de wok en doe de sperziebonen, komkommer, taugé en marinade in de wok. Roerbak 2 minuten en voeg het vlees weer toe. Besprenkel naar smaak met limoensap.
- Verdeel over 4 kommen en serveer.
Notities
Voor het gezin geef je er rijst of noodles bij. Je kunt zelf Zero producten hierbij eten indien je het niet genoeg vindt voor een avondmaaltijd.
Bevat 1 gr koolhydraten pp
Recept oude facebookpagina khader, herkomst onbekend , aangepast en bewerkt door Jolanda Peeters
Deel dit Recept
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.