Thaise biefstuksalade met komkommer

Thaise biefstuksalade met komkommer. Lactosevrij, glutenvrij en eivrij. Een lekker licht gerecht die zowel als lunch of avondmaaltijd gegeten kan worden. Je kunt de salade ook makkelijk meenemen in een bakje naar je werk. Koud is het ook prima te eten. De ingetrokken smaken zorgen voor een lichte smakelijke maaltijd. De Thaise keuken kenmerkt zich door zijn diversiteit en maakt gebruik van een grote verscheidenheid aan ingrediënten, kruiden en specerijen. Thailand is een enorm uitgestrekt gebied en bevat wel 40 verschillende soorten volkeren, allen met hun eigen invloeden. Wat de verschillende regionale keukens van Thailand wel met elkaar verbindt is dat zij de vijf fundamentele smaaksensaties met elkaar proberen te verenigen in een maaltijd, en soms ook binnen één gerecht: heet (pittig), zuur, zoet, zout en (optioneel) bitter. Ook het enthousiaste gebruik van grote hoeveelheden verse kruiden in gerechten is wat de regionale Thaise keuken verbindt en apart zet van vele andere keukens. Je kunt volop variëren met de ingrediënten in deze maaltijdsalade. Zo kun je de biefstuk vervangen door ander vlees, kip of vis die snel te bereiden zijn. Zo kun je bv kool gebruiken i.p.v. boontjes. De taugé zou ik niet vervangen, dit geeft juist een lekker knapperig mondgevoel. De basissmaken verander je ook niet, anders heb je natuurlijk geen Thaise maaltijd salade meer. Maar variatie genoeg en voor ieder wat wils met een beetje fantasie.
Thaise biefstuksalde met komkommer
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een heerlijke lauwwarme maaltijdsalade met een Thaise twist. Te gebruiken als hoofdmaaltijd (evt aangevuld met Zero noodles of rijst) maar natuurlijk ook een heerlijk lunchgerecht en goed mee te nemen naar bijvoorbeeld het werk.
Porties
4 porties
Porties
4 porties
Thaise biefstuksalde met komkommer
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een heerlijke lauwwarme maaltijdsalade met een Thaise twist. Te gebruiken als hoofdmaaltijd (evt aangevuld met Zero noodles of rijst) maar natuurlijk ook een heerlijk lunchgerecht en goed mee te nemen naar bijvoorbeeld het werk.
Porties
4 porties
Porties
4 porties
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd in ringetjes.
  2. Rasp de groene schil van de limoen erbij, pers de vrucht uit en houd het sap apart.
  3. Rasp de gember en voeg toe bij de rijst- en sesamolie en sojasaus. Meng de biefstuk met de marinade en laat afgedekt 30 min. staan buiten de koelkast.
  4. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de sperziebonen 4 min. Giet af en spoel koud onder de kraan.
  5. Neem het vlees uit de marinade en bewaar de marinade.
  6. Dep de biefstuk droog met keukenpapier. Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees op hoog vuur 3 min. Neem uit de wok en doe de sperziebonen, komkommer, taugé en marinade in de wok. Roerbak 2 minuten en voeg het vlees weer toe. Besprenkel naar smaak met limoensap.
  7. Verdeel over 4 kommen en serveer.
Notities

Voor het gezin geef je er rijst of noodles bij. Je kunt zelf Zero producten hierbij eten indien je het niet genoeg vindt voor een avondmaaltijd.

Bevat 1 gr koolhydraten pp

Recept oude facebookpagina khader, herkomst onbekend  , aangepast en bewerkt door Jolanda Peeters

Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.