Pagina inhoud
Ingrediënten
- 400 gr spruiten
- 2 rode pepers
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1 el scherpe mosterd
- 1 snufje zwarte peper
- 1 snufje zout
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Spruitjes wassen, schoonmaken en in de lengte halveren. Rode peper fijnsnijden en knoflook in stukjes snijden.
- De spruitjes met de pepers, knoflook , olie en mosterd mengen. Wees ruim met de zwarte peper en matig met het zout, goed vermengen.
- Mengsel op een bakblik uitspreiden en 20-25 minuten bakken. Let wel op na 20 minuten, kan snel zwart worden.
- Je kunt naderhand nog wat klein gesnipperde knoflook en rode peper over het gerecht strooien voor je het op dient.
Notities
Let op: Onze recepten zijn berekend met een Amerikaans voedingswaardesysteem.
Dit betekent dat je de vezels van de koolhydraten moet aftrekken in de onderstaande voedingswaarde tabel!
Wij hebben dit al voor je gedaan en per portie bevat dit gerecht 8 gr koolhydraten.
Geschikt voor alle fases.
Voedingswaarde
Spruiten met spaanse peper, knoflook en mosterd
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 235
Calorieën uit Vetten 135
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 15g
23%
Verzadigd Vet 2g
10%
Meerv. Onverzadigd Vet 2g
Enkelv. Onverzadigd Vet 10g
Natrium 544mg
23%
Kalium 961mg
27%
Totaal Koolhydraten 17g
6%
Voedingsvezels 9g
36%
Suikers 7g
Eiwitten 8g
16%
Vitamine A
40%
Vitamine C
395%
Calcium
10%
Ijzer
21%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.
Recept: Jolanda Peeters
Deel dit Recept
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.