Speculaascake

Lang voor Sinterklaas zich aanmeldt kun je al gaan genieten van de lekkernijen die daarbij horen. En zoals je inmiddels weet, niet geschikt voor een koolhydraatarme levensstijl. Waar het eigenlijk om draait zijn de speculaaskruiden. Het probleem met die kruiden is elk jaar weer hetzelfde, je grijpt continu mis in elke winkel. zeker in november, dus je kan niet vroeg genoeg beginnen met verzamelen. Vervelend als je mis grijpt, maar eigenlijk hoogst irritant als je net je zinnen hebt gezet op het bakken van een wagonlading kruidnootjes. Of dikke speculaasbrokken. Of speculaasmuffins-, -crumble, -cake, -cupcakes, -brownies of -cheesecake. Dat van die cheesecake verzin ik trouwens niet, google maar eens op ‘speculaas’ en ‘cheesecake’. Mij lijkt het niks, maar smaken verschillen nu eenmaal. Zelf voel ik, als we dan toch gaan freestylen met speculaaskruiden, meer voor speculaasbrownies. Maar wat je ook maakt, het begint allemaal met deze kruidenmix. Speculaaskruiden (voor een klein voorraadje): - 8 tl gemalen kaneel - 2 tl gemalen kruidnagel - 2 tl gemalen koriander - 2 tl gemberpoeder - 1 tl gemalen nootmuskaat - ½ tl gemalen kardemom - 1 tl gemalen foelie Reken 1 gr koolhydraat voor elke eetlepel die je gebruikt. Meng alle specerijen door elkaar. Bewaar de speculaaskruiden in een goed afgesloten potje op een donkere plek.
speculaas-cake-dm-slank4u2
Speculaascake
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Koolhydraatarme cake met speculaaskruiden, niet alleen lekker op Sinterklaas avond.
Porties Prep Tijd
20 plakjes 15 minuten
Passieve Tijd
45 minuten
Porties Prep Tijd
20 plakjes 15 minuten
Passieve Tijd
45 minuten
speculaas-cake-dm-slank4u2
Speculaascake
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Koolhydraatarme cake met speculaaskruiden, niet alleen lekker op Sinterklaas avond.
Porties Prep Tijd
20 plakjes 15 minuten
Passieve Tijd
45 minuten
Porties Prep Tijd
20 plakjes 15 minuten
Passieve Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Porties: plakjes
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Smelt de roomboter in een pannetje op zacht vuur of in de magnetron. Laat even afkoelen.
  3. Mix de eieren met de zoetstof , voeg dan de gesmolten afgekoelde boter toe en klop dit tot een egaal mengsel.
  4. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en roer tot een smeuïg deeg.
  5. Stort het deeg in een cakevorm en bak het gaar op 180 graden in 45 min , de baktijd is verschillend per oven , controleer met een prikker of de cake gaar is.
Notities

Recept en foto Diana Morsink bewerkt door Jolanda Peeters

Lekker als tussendoortje, maar ook als ontbijt.

Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.