Foe Yong Kai (kip met ei)

"De Chinees" hoort bij onze eet cultuur. Het makkelijke afhalen zit er voorlopig niet meer in aangezien chinees eten vol zit met koolhydraten die we niet mogen. Een makkelijke wen gezonde variant is deze Foe Yong Kai. Snel gemaakt met een paar ingrediënten en past super binnen de koolhydraatarme levensstijl. Je kunt voor je gezin er rijst bij geven, dan maak je ook wat meer omeletjes en voeg je meer kip en groenten toe.
Foe Yong Kai (kip met ei)
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een heerlijk Chinees gerecht met kip en ei. Vaak zitten Chinese gerechten vol met suiker en andere dingen die we niet mogen, maar deze is gelukkig koolhydraatarm.
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Foe Yong Kai (kip met ei)
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een heerlijk Chinees gerecht met kip en ei. Vaak zitten Chinese gerechten vol met suiker en andere dingen die we niet mogen, maar deze is gelukkig koolhydraatarm.
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Kluts eerst de 4 eieren in een kom met een scheutje water. Voeg peper en zout toe. Zet even apart.
  2. Hak het teentje knoflook fijn.
  3. Snijd de kip in dunne kleine plakjes of reepjes.
  4. Kruid de kip met wat peper en zout. Doe een beetje kokosolie in een diepe pan met anti-aanbak laag.
  5. Fruit de knoflook en voeg erna de kip toe. Braad de kip totdat deze lichtbruin wordt.
  6. Voeg dan de 400 gram Chinese roerbakmix toe en de gesneden champignons. Hussel het geheel nog even goed om.
  7. Bak twee mooie omeletten in een anti aanbak pan van de eiermix met kokosolie.
  8. Pak een klein steelpannetje en doe hier het blikje tomatenblokjes in. Voeg 2 eetlepels sesamolie en 1 eetlepel appelazijn toe. Roer het geheel goed door en pureer de tomaten even met de staafmixer tot een gladde saus en zet het pannetje op laag vuur en warm het op.
  9. Leg op elk bord een omelet, verdeel de foe yong kai over de borden en klap de omelet dubbel. Schenk de zoet-zure saus er overheen of houdt het apart in een glaasje of kommetje.
  10. NB: je kunt er ook voor kiezen om de geklutste eieren door het groenten mengsel te doen. doe dan de eier mix over de groenten en laat 2 minuten garen. Schep grof om in grote halen. Je wil grote stukken ei overhouden, dus voorzichtig.
Notities

Recept van Jolanda Peeters

Een alternatief voor de tomatenblokjes is de biologische tomatensaus van AH. Het zit in een fles en kan gedoseerd worden en bewaard in de koelkast.

Laat je de kip weg dan heb je een heerlijke vegetarische maaltijd.

Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.