Shakshuka

Shakshuka is van oorsprong een Tunesisch/ Noord Afrikaans gerecht. Er bestaan in veel culturen soortgelijke gerechten, waaronder de Turkse keuken, Mexicaanse, Spaanse en ook landen als Egypte en Israël. Het is een mix van licht pittige groenten zoals uien en chili pepers met een tomatensaus en gepocheerde eieren, vaak gekruid met komijn. Overal ter wereld wordt dus shakshuka gegeten, maar ook overal weer net even anders. Niet gek als je je bedenkt dat tal van ingrediënten er lekker bij smaken en je het gedurende de hele dag kan eten. Maar, er is meer! Zo kan je het hele gerecht in slechts één pan maken én volstaat het als volwaardige maaltijd. Het bevat namelijk groenten, eiwitten, veel smaak en het vult ook nog eens goed.
Shakshuka
Stemmen: 2
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Ga mee op reis door het Midden-Oosten met de heerlijke specerijen in een maaltijd die geschikt is voor elk moment van de dag.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Shakshuka
Stemmen: 2
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Ga mee op reis door het Midden-Oosten met de heerlijke specerijen in een maaltijd die geschikt is voor elk moment van de dag.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Pel en snipper de ui.
  2. Bak de ui met zout in olijfolie ongeveer 5 minuten.
  3. Snijd de knoflook fijn en de groene peper fijn en de paprika in blokjes.
  4. Voeg de ras el hanout, knoflook, paprika en peper toe en bak weer 5 minuten.
  5. Doe het blikje tomatenblokjes erbij en vul het blikje voor de helft met water en giet erop. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Laat het aan de kook komen en laat 5 minuten pruttelen.
  7. Maak met en spatel kleine kuiltjes in de saus en breek hierin steeds een eitje.
  8. Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en laat 7 minuten op zacht vuur een geheel worden.
  9. Knip er wat korianderblaadjes overheen.
Notities

Voor gezin: Serveer met brood, pita of gewoon zo.

 

Recept van Miljuschka Witzenhausen aangepast en koolhydraatarm gemaakt door Jolanda Peeters

Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.