Schotse eieren

Scottisch egg (Schots ei) Deze kleine lekkernij is oorspronkelijk gemaakt in de Middeleeuwen. Het was uit noodzaak, voor de Schotse boeren en herders. Door dit mee te nemen voedsel naar de velden, moesten ze niet naar huis keren voor de lunch. Deze snack werd verpakt in een servet en in de tas gestoken om, samen met een klein stukje brood op te eten. Het bestaat uit een gekookt ei, ingepakt in een gehaktbal en gefrituurd. Nu is het een gerecht dat vooral bij de lunch wordt gegeten en het is ook uitgegroeid tot een favoriete pub maaltijd. En het goede nieuws is dat het bijna volstrekt koolhydraatarm is. dus handige meeneemlunch of tussendoortje. De eitjes horen eigenlijk zacht te zijn, maar hard gekookt is er ook niks mis mee.
Schotse eieren
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
In Engeland hebben ze eigenlijk een stuk meer aparte recepten voor het koolhydraatarm dan in Nederland. Vandaar dat ik ooit begonnen ben recepten te vertalen. Hierbij een heerlijk recept voor Schotse eieren ( of wel een ei in een gehaktbal).
Porties
8 ballen
Porties
8 ballen
Schotse eieren
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
In Engeland hebben ze eigenlijk een stuk meer aparte recepten voor het koolhydraatarm dan in Nederland. Vandaar dat ik ooit begonnen ben recepten te vertalen. Hierbij een heerlijk recept voor Schotse eieren ( of wel een ei in een gehaktbal).
Porties
8 ballen
Porties
8 ballen
Ingrediënten
Porties: ballen
Eenheden:
Instructies
  1. Leg de eieren in een pan met koud water en breng dit aan de kook. Kook ze 4 minuten en zet dan het vuur uit. Laat de eieren nog 5 minuten in het warme water liggen en leg ze dan in koud water voor 5 minuten.
  2. Mix de kokosmeel, Parmezaanse kaas, peper zout en knoflookpoeder in een kom en zet dit nog even aan de kant.
  3. Schil de eieren onder koud water en leg ze op een bord met keukenrol. Je moet ze heel goed droog maken.
  4. Haal nu de velletjes van de saucijsjes af en deel ze allemaal in 2. Pak 1 stuk en maak er een plat ovaal van. Leg een ei in het midden en rol het vlees er omheen. Maak er een mooie bal van. Doe dit met alle eieren.
  5. Nu doe je een laag olie in een pan en warm je deze vast op.
  6. Rol de ballen door het geklutste eitje en dan door het mengsel met de meel en kaas.
  7. Bak ze nu in de olie en draai ze elke 2 minuten. Ze hebben niet heel lang nodig maar dit moet je testen dat hangt af van de grote.
Notities

Deze schotse eieren kan je warm en koud eten, en zijn zelfs te eten als ontbijt.

 

Recept van Pinterest, vertaald en bewerkt door Christa Nagelhout.

Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.