Rauwe zalm met wasabi sesamzaadjes op een bedje van komkommer
Op mijn zoektochten naar recepten kwam ik 2 jaar geleden al dit recept tegen en heb dit toen op de facebook groep gezet. Ik heb geen idee of iemand het ooit gemaakt heeft, want ik heb er nooit foto's van terug gezien. Wie weet gaat het dit jaar wel lukken.
Ik heb het nog nooit gemaakt in ieder geval. De kerst in 2013 stond in het teken van Jamie Oliver en kalkoen en vorig jaar was ik in de USA op vakantie rond die tijd en heb ik het gedaan met een wrap van de McDonnalds, want er was gewoon weinig open en we hadden moeten reserveren in de restaurants die wel open waren, wat dus niet lukt als je rondreist.
Daarna heb ik eigenlijk geen etentjes meer gehad waar ik dit gerecht zou kunnen serveren.
Je kunt het gerecht ook maken met gerookte zalm, of warm gerookte zalm, maar dat is persoonlijke voorkeur. Ik eet zelf het liefst rauw of warm gerookt aangezien ik de gerookte zalm veel te zout vindt.
Over Kikkoman is de laatste tijd heel wat in het nieuws geweest. Zij hebben na de bekendmaking van dierproeven beloofd geen dierproeven meer te doen. De dierproeven hadden tot doel om gezondheidsclaims aan hun product te kunnen verbinden. Dit gebeurt nu niet meer.
Er is weinig alternatief voor de kikkoman aangezien dit een van de weinige goed verkrijgbare ketjap saus is. Je kunt tamari saus proberen of Japanse sojasaus. Let echter wel op de koolhydraten en lees dus goed de labels. En je hoeft de sojasaus niet te nemen, het wordt apart geserveerd.
Rauwe zalm op bedje van komkommer met wasabi sesam
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Lekker voorgerecht voor een dinner of heerlijke lunch.
Snijd de zalm in kleine blokjes en was de komkommer.
Snijd de komkommer met de spiraalsnijder in slierten.
Zet de bakring op een bord, begin met de komkommer slierten, leg vervolgens de zalm erop en druk alles goed aan.
Haal de bakring eraf en strooi de (wasabi) sesamzaadjes op de zalm.
Serveer met sojasaus ernaast.
Notities
Je kan de zalm prima van te voren snijden net als de komkommer. Serveer de borden wel snel na het opmaken want ik kan je uit ervaring vertellen dat sommige torentjes nog wel eens uit elkaar willen vallen.
Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie
De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies " om u hiermee de beste surfervaring te geven die mogelijk is. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.