Pompoen puree

Doe het zelf Pompoen Puree Een van de dingen die ik leuk vind van de koolhydraatarme levenswijze is dat ik mijn eigen ingredienten van de beste kwaliteit kan samenstellen en zo weet wat ik eet. Niet alleen beter voor mijn gezondheid, maar ook uiteindelijk beter voor mijn portemonnee. Biologisch eten hoeft niet duur te zijn, zeker niet als je ingrediënten in het seizoen koopt en dan klaar maakt voor later gebruik. Zo heb je het hele jaar door gemak en kun je relatief goedkoop je maaltijden samenstellen. Het probleem met gefabriceerde produkten die beschikbaar zijn is niet alleen de hoeveelheid additieven, maar ook de verpakking. Veel blikjes zijn bevatten BPA en dat is door onderzoek gelinkt aan veel negatieve gezonheids effecten die je beter kan vermijden. Volgens het voedingscentrum is er uiteraard geen gevaar, dat lees je hier. Een van de vele artikelen die uitlegd wat BPA voor je doet. En nog een waarschuwing tegen het gebruik van BPA. Het is aan jezelf om er iets mee te doen, ik verplicht je tot niets. Ik kwam in diverse blogs een mooi recept tegen om heerlijke zijdeachtige pompoen puree te maken. En het is echt zo simpel om te maken. Je kunt het langdurig in een schone pot in de koelkast bewaren. Invriezen in bakjes is ook een optie. Je eigen pompoen puree maken heeft veel voordelen: - Het is vrij van additieven - Het is vers en heeft meer smaak dan gekochte puree - Je kunt verschillende soorten pompoenen gebruiken en zelfs combineren met courgette ( wel de pompoenen apart berekenen qua koolhydraten) - Je kunt zelf kruiden gebruiken die je voorkeur hebben ( kaneel, gember, nootmuskaat, kruidnagel enz) - Makkelijk lang te bewaren in de koelkast of in de vriezer. Je kunt de pompoen puree gebruiken in pompoen muffins (link volgt), pompoensoep (link volgt), brownies (link volgt) , pompoen brood ( link volgt), pompoen smoothie (link volgt), Pompoentaart chiazaad pudding en pompoentaart. Welke pompoen kun je gebruiken? Hoe zoeter de pompoen, hoe meer koolhydraten erin zitten. In het algemeen bevatten herfst en winter pompoenen meer koolhydraten dan bv courgette.
Pompoen puree
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Heerlijke zijdeachtige pompoen puree.
Porties
20 porties
Porties
20 porties
Pompoen puree
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Heerlijke zijdeachtige pompoen puree.
Porties
20 porties
Porties
20 porties
Ingrediënten
  • 1.5 kilo pompoen 1 grote of 3 kleinere
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Oven voorverwarmen op 150 graden C
  2. Snijd de pompoenen door de helft.
  3. Leg de helften met de gesneden kant naar beneden, op een met bakpapier belegde ovenplaat.
  4. Bak het zacht op 150 graden ongeveer 1 1/2 uur. Gebruik een vork om de schil in te prikken om te controleren of de pompoen gaar is. Je kunt met de vork ook wat schil afkrabben, dan zie je ook of de pompoen gaar is.
  5. Verwijder de plaat uit de oven als de pompoenen gaar zijn. Laat afkoelen.
  6. Verwijder de zaden uit de pompoen. Dit gaat het gemakkelijkste met een lepel. Verwijder het vruchtvlees met een lepel en doe dit in een kom.
  7. Je kunt er nog voor kiezen om de puree met een kaasdoek uit te wringen. Ook het sap kun je gebruiken in bv een smoothie, soep enz. Je kunt er ook voor kiezen om dit niet te doen en de pompoen in een vergiet te laten uitlekken, dat duurt een paar uur.
  8. Je kunt de puree met een staafmixer bewerken om het nog zachter te maken, maar ook dat kun je achterwegen laten.
  9. Doe de puree in schoongemaakte glazen potten of diepvriesbakjes.
Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.