Pagina inhoud
- 2 kg kip kip, kipdelen, kippenpoten. Je houdt 50% vlees over.
- 100 gr rode ui
- 4 tenen knoflook
- 1 blik gepelde tomaten 400 ml
- 400 gr sperziebonen
- 180 gr pittige chocolade BBAQ saus recept link staat in de beschrijving hierboven
- 170 gr mozzarella geraspt of pizzakaas
- 60 gr kokosolie of ghee/roomboter
- 1 tl zeezout of Himalaya zout
- 1/2 tl versgemalen zwarte peper
- 2-3 liter water kip moet onder staan
- Verse koriander of basilicum als garnering
- Ontvel de kip en doe deze in een grote pan met water. Voeg zout toe en doe de deksel erop. Breng aan de kook, zet zachtjes en laat koken voor ongeveer 60 à 75 minuten. Na deze tijd moet de kip bleek van kleur zijn en het vlees moet van de de botten vallen. Doe de kip in een kom om even wat af te laten koelen.
- Pel en snij de ui en knoflook fijn. Doe deze allebei in een grote soeppan met de ghee of kokosolie en bak deze op een gemiddeld vuur, totdat de ui en knoflook beginnen te kleuren en geuren. Doe 2 liter van de kipbouillon erbij en breng aan de kook.
- Maak intussen de sperziebonen schoon en snij ze in kleine stukjes. Voeg de bonen en de tomaten uit blik toe aan de bouillon. Laat dit ongeveer 5 à 10 minuten koken. Hou de bonen beetgaar.
- Voeg daarna de bbq saus en de stukjes kip toe en haal de pan van het vuur. Proef en voeg eventueel nog zout en peper toe.
- Rasp de mozzarella of een andere kaas. Gebruik in ieder geval een kaas die niet te vochtig is en makkelijk smelt.
- Giet de soep in kommen en voeg de geraspte kaas naar smaak toe. Garneer met koriander of basilicum en geniet ervan!
De soep is in de koelkast zo'n 5 dagen houdbaar.
Wanneer je porties invriest, zijn ze 6 maanden houdbaar.
De kaas altijd pas vlak voor opdienen toevoegen.
Voor erbij: kipkaantjes (het vel van de kip knisperig uitgebakken) of kha soepstengels of kha broodjes.
De broodstengels en broodjes staan op de website.
Origineel recept ketodietapp, vertaald, bewerkt en foto's van Diana Voermans!
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.