Pittige chocolade BBQ kippen-soep

Pittige Chocolade BBQ kippen soep Een kom vol lekkers! Ik hou van de combinatie van barbecuesaus en kip in deze hartverwarmende en vullende soep. Makkelijk te maken, smakelijk en geweldig om klaar te hebben voor een drukke doordeweekse dag. Meestal maak ik een flinke pan. Daarvan houd ik de helft in de koelkast en de andere helft gaat de vriezer in. Op deze manier heb ik een kha maaltijd voor het grijpen, als ik eens geen tijd heb om te koken. Voor erbij: Kipkaantjes (uitgebakken kippenvel) KHA broodstengels Ultieme keto broodjes (recept volgt) Wat doe je met al die kippen bouillon? Voor dit recept heb je 2 liter nodig. De rest kan je gebruiken voor andere recepten. De bouillon blijft in de koelkast zo'n 5 dagen goed. Of je vriest het in voor later gebruik. Gebruik een vork om het vlees van de botten te halen en zet het vlees opzij voor later. Je kunt de bouillon ook gewoon opdrinken als aanvulling voor je electrolyten. Het recept van Pittige chocolade BBQ saus vindt je hier. Deze saus gebruik je in je soep om die typische smaak te krijgen.
Pittige chocolade BBQ kippen-soep
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
8 personen 15 minuten
Kook Tijd
1 1/2 uur
Porties Prep Tijd
8 personen 15 minuten
Kook Tijd
1 1/2 uur
Pittige chocolade BBQ kippen-soep
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
8 personen 15 minuten
Kook Tijd
1 1/2 uur
Porties Prep Tijd
8 personen 15 minuten
Kook Tijd
1 1/2 uur
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Ontvel de kip en doe deze in een grote pan met water. Voeg zout toe en doe de deksel erop. Breng aan de kook, zet zachtjes en laat koken voor ongeveer 60 à 75 minuten. Na deze tijd moet de kip bleek van kleur zijn en het vlees moet van de de botten vallen. Doe de kip in een kom om even wat af te laten koelen.
  2. Pel en snij de ui en knoflook fijn. Doe deze allebei in een grote soeppan met de ghee of kokosolie en bak deze op een gemiddeld vuur, totdat de ui en knoflook beginnen te kleuren en geuren. Doe 2 liter van de kipbouillon erbij en breng aan de kook.
  3. Maak intussen de sperziebonen schoon en snij ze in kleine stukjes. Voeg de bonen en de tomaten uit blik toe aan de bouillon. Laat dit ongeveer 5 à 10 minuten koken. Hou de bonen beetgaar.
  4. Voeg daarna de bbq saus en de stukjes kip toe en haal de pan van het vuur. Proef en voeg eventueel nog zout en peper toe.
  5. Rasp de mozzarella of een andere kaas. Gebruik in ieder geval een kaas die niet te vochtig is en makkelijk smelt.
  6. Giet de soep in kommen en voeg de geraspte kaas naar smaak toe. Garneer met koriander of basilicum en geniet ervan!
Notities

De soep is in de koelkast zo'n 5 dagen houdbaar.
Wanneer je porties invriest, zijn ze 6 maanden houdbaar.

De kaas altijd pas vlak voor opdienen toevoegen.

Voor erbij: kipkaantjes (het vel van de kip knisperig uitgebakken) of kha soepstengels of kha broodjes.
De broodstengels en broodjes staan op de website.

Origineel recept ketodietapp, vertaald, bewerkt en foto's van Diana Voermans!

Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.