Pagina inhoud
Ingrediënten
- 6 eieren
- 1 1/2 el groene pesto
- 2 el olijfolie
- 2 el parmezaanse kaas gemalen
- zwarte peper
- 1 tl basilicum gehakt
- zout
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
- Laat de eieren 10 minuten koken.
- Pel de eieren, spoel ze af en snijd ze in de lengte doormidden.
- Schep voorzichtig de dooier uit het ei en prak deze goed fijn.
- Meng de dooier met de pesto, olijfolie en de Parmezaanse kaas door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Zet de halve eitjes op een bord. Je kunt eventueel een klein stukje van de onderkant afsnijden, zodat het ei eter blijft staan.
- Schep de vulling in de eitjes en laat even goed koud worden in de koelkast.
- Bestrooi de eitjes voor het serveren evt. met gehakte basilicum.
Notities
Let op: Onze recepten zijn berekend met een Amerikaans voedingswaardesysteem.
Dit betekent dat je de vezels van de koolhydraten moet aftrekken in de onderstaande voedingswaarde tabel!
Voedingswaarde
Gevulde eieren met pesto
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 7
Calorieën uit Vetten 9
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 1g
2%
Verzadigd Vet 0.1g
1%
Meerv. Onverzadigd Vet 0.1g
Enkelv. Onverzadigd Vet 0.3g
Cholesterol 10mg
3%
Natrium 25mg
1%
Kalium 4mg
0%
Totaal Koolhydraten 0.04g
0%
Voedingsvezels 0.01g
0%
Suikers 0.02g
Eiwitten 0.4g
1%
Vitamine A
0.3%
Vitamine C
0.04%
Calcium
0.4%
Ijzer
0.3%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.
Deel dit Recept
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.