Pagina inhoud
Ingrediënten
- 60 gram roomboter
- 60 gram roomkaas
- 90 ml slagroom
- 1 el cacaopoeder ongezoet
- 1 el zoetstof naar smaak
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
- Smelt de boter en voeg de zoetstof toe. Het makkelijkste is alles in de blender te doen. Je mixt tot een homogene massa.
- Voeg de roomkaas aan dit mengsel toe en mix weer tot een homogene massa.
- Voeg de cacaopoeder toe en mix weer tot een homogene massa.
- Klop de slagroom in een andere kom luchtig en stijf en spatel die door het cacaomengsel. Meng totdat je een mooi egaal mengsel krijgt.
- Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
Notities
Let op: Onze recepten zijn berekend met een Amerikaans voedingswaardesysteem.
Dit betekent dat je de vezels van de koolhydraten moet aftrekken in de onderstaande voedingswaarde tabel!
Voedingswaarde
Perfecte ketogene chocolademousse
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 112
Calorieën uit Vetten 99
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 11g
17%
Verzadigd Vet 7g
35%
Meerv. Onverzadigd Vet 0.2g
Enkelv. Onverzadigd Vet 2g
Cholesterol 35mg
12%
Natrium 25mg
1%
Kalium 16mg
0%
Totaal Koolhydraten 1g
0%
Voedingsvezels 0.4g
2%
Suikers 0.02g
Eiwitten 1g
2%
Vitamine A
9%
Vitamine C
0.1%
Calcium
1%
Ijzer
1%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.
Deel dit Recept
Kan dit ook met mascarpone ipv roomkaas, lijkt me lekkerder 🙂
Ja dat kan ook wel. De structuur wordt wel anders, minder luchtig. En meeste mensen hebben roomkaas standaard in huis en mascarpone is ook weer wat duurder.