Perfecte ketogene chocolademousse

Perfecte ketogene chocolademousse Absoluut ketogeen met 98% vet. Glutenvrij, eivrij. Laag in je vetten, probeer deze chocolade mousse eens! Dit is de perfecte ketogene chocolade mousse die smaakt op elk moment van de dag. Let op: de hoeveelheid is voor 3 porties, dus niet alles opeten ( als je kunt) Traditionele chocolademousse wordt niet gemaakt zoals dit recept, dus eigenlijk mag dit recept niet echt chocoaldemousse heten, maar heeft wel die structuur en zachtheid. Chocolademousse of chocomousse is een nagerecht van eieren en chocolade, dat in veel landen populair is. Vooral in Frankrijk, waar het gerecht is ontstaan. Het woord chocolademousse is samengesteld uit het Nederlandse woord chocolade en het Franse woord mousse (schuim). Het product wordt in culinaire kringen ook wel aangeduid met de Franse benaming mousse au chocolat. Een traditionele chocolademousse wordt gemaakt met pure chocolade. Een minder sterke chocoladesmaak wordt verkregen door gebruik te maken van melkchocolade of witte chocolade. De chocolade moet worden gesmolten. Dit kan au bain-marie gebeuren of in de magnetron. Vervolgens worden er geklopte eiwitten, slagroom en eventueel wat water doorheen geklopt. Bij bepaalde variëteiten wordt ook het eigeel verwerkt. Door de mousse te laten afkoelen in de koelkast stolt de chocolade en wordt de mousse stijf. Eventueel kan, net zoals bij een bavarois gebeurt, wat gelatine worden toegevoegd. Te veel gelatine kan echter leiden tot een te stijve mousse, die niet meer smakelijk is. Soms wordt er een likeur of een drank als cognac toegevoegd, maar dit is in afwijking van de traditionele bereiding. Een traditionele vers gemaakte mousse bevat ongepasteuriseerde rauwe eieren, waarin de salmonellabacterie aanwezig kan zijn. Daarom is chocolademousse niet geschikt voor kleine kinderen, zwangere vrouwen, bejaarden en andere risicogroepen. In verband met dit gezondheidsrisico kan ook gepasteuriseerd eiwit en eigeel gebruikt worden. Een gezondere variatie (vetarm, maar meer koolhydraten) van chocolademousse kan gemaakt worden door eiwitten en slagroom te vervangen door magere kwark.
Chocolademouse-ketogeen-slank4u2
Perfecte ketogene chocolademousse
Stemmen: 11
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Dit is de perfecte ketogene chocolade mousse die smaakt op elk moment van de dag. Let op: de hoeveelheid is voor 3 porties, dus niet alles opeten ( als je kunt)
Porties
3 porties
Porties
3 porties
Chocolademouse-ketogeen-slank4u2
Perfecte ketogene chocolademousse
Stemmen: 11
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Dit is de perfecte ketogene chocolade mousse die smaakt op elk moment van de dag. Let op: de hoeveelheid is voor 3 porties, dus niet alles opeten ( als je kunt)
Porties
3 porties
Porties
3 porties
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Smelt de boter en voeg de zoetstof toe. Het makkelijkste is alles in de blender te doen. Je mixt tot een homogene massa.
  2. Voeg de roomkaas aan dit mengsel toe en mix weer tot een homogene massa.
  3. Voeg de cacaopoeder toe en mix weer tot een homogene massa.
  4. Klop de slagroom in een andere kom luchtig en stijf en spatel die door het cacaomengsel. Meng totdat je een mooi egaal mengsel krijgt.
  5. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
Notities

Let op: Onze recepten zijn berekend met een Amerikaans voedingswaardesysteem.
Dit betekent dat je de vezels van de koolhydraten moet aftrekken in de onderstaande voedingswaarde tabel!

Voedingswaarde
Perfecte ketogene chocolademousse
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 112 Calorieën uit Vetten 99
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 11g 17%
Verzadigd Vet 7g 35%
Meerv. Onverzadigd Vet 0.2g
Enkelv. Onverzadigd Vet 2g
Cholesterol 35mg 12%
Natrium 25mg 1%
Kalium 16mg 0%
Totaal Koolhydraten 1g 0%
Voedingsvezels 0.4g 2%
Suikers 0.02g
Eiwitten 1g 2%
Vitamine A 9%
Vitamine C 0.1%
Calcium 1%
Ijzer 1%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Deel dit Recept

2 thoughts on “Perfecte ketogene chocolademousse

    1. Ja dat kan ook wel. De structuur wordt wel anders, minder luchtig. En meeste mensen hebben roomkaas standaard in huis en mascarpone is ook weer wat duurder.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.