Oepsie broodje

In plaats van brood Vind je het moeilijk om zonder brood te leven? Hier is een alternatief voor brood. ‘Oepsies’ zijn dan een goede keuze. Het is een koolhydraatarme brood variant en kan op verschillende wijzen gegeten worden. Een grote kun je gebruiken als Swiss Roll, je kunt het als pizzabodem gebruiken en je kunt ze gebruiken als wrap. Vaak wordt het vlozaad/psysilliumvezels weg gelaten of vervangen door amandelmeel. Doe dat nu eens niet en gebruik dit zaad wel. Je zult zien dat het een groot verschil maakt. En elke dag amandelmeel is gewoon niet goed. Vlozaad is onder de naam Colon Clean of Darmreiniger te koop bij het Kruidvat of de Tuinen. Het is prima te gebruiken in dit soort gerechten en daarnaast een absolute must voor je broodnodige (!) vezels in je voeding. Je darmen zullen je er dankbaar voor zijn. Darmreiniger is overigens stukken goedkoper dan amandelmeel en bevat bijna 0 kh, terwijl amandelmeel al snel de 22 kh haalt per 100 gram.
Oepsie broodje
Stemmen: 8
Score: 3.75
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Alternatief voor brood, door het bakpoeder en vlozaad krijgt het de structuur van echt brood.
Porties
6 porties
Porties
6 porties
Oepsie broodje
Stemmen: 8
Score: 3.75
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Alternatief voor brood, door het bakpoeder en vlozaad krijgt het de structuur van echt brood.
Porties
6 porties
Porties
6 porties
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Splits de eieren en doe de eiwitten en eidooiers in aparte kommen. Zorg dat je een metalen of aardewerk kom gebruikt voor je eiwitten en dat deze absoluut vetvrij is. Maak evt. de kom vetvrij met een halve citroen en droog goed na met keukenpapier. Klop de eiwitten op samen met het zout totdat het geheel stijf is. Je moet de kom op de kop kunnen houden zonder dat het opgeklopte eiwit er uitloopt.
  3. Meng de eidooiers en de roomkaas zorgvuldig tot een gladde massa. Voeg vlozaadkaf en bakpoeder toe (dit maakt de Oepsie meer broodachtig en je moet het dan even 10 min. laten rusten).
  4. Spatel voorzichtig het opgeklopte eiwit door het eidooier/roomkaas-mengsel - probeer de lucht in het mengsel te houden.
  5. Verdeel 6 grotere (of 8 kleinere) porties op een bakplaat belegd met een siliconen mat of bakpapier.
  6. Bak in het midden van de oven af op 150° C voor ongeveer 25 min. - totdat de Oepsies goudbruin zijn geworden.
Notities

Je kunt de Oepsies als brood eten of ze gebruiken als een broodje voor een hamburger of hotdog. Je kunt er ook verschillende soorten zaden aan toevoegen voordat ze afgebakken worden. Bijv. maan-, sesam- of zonnebloemzaad.

Eén grote Oepsie kan worden gebruikt voor een Swiss Roll gevuld met een royale hoeveelheid slagroom en wat bessen. Geniet ervan.

Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.