Notencake

Ik heb heel wat af geëxperimenteerd met amandelmeel, maar hazelnootmeel blijft en is mijn favoriet. Niet alleen de smaak, maar ook de textuur. En wat het allerbelangrijkste is, het is lekker en lukt altijd. Ik maak niet vaak iets zoets, uitgezonderd wafels en pannenkoekjes voor ontbijt, maar dit is een van mijn favorieten. Het is te lekker eigenlijk, want ik blijf er van eten, dus eigenlijk ook weer niet zo goed. De vriezer haalt hij niet. Hazelnootmeel is wel wat duurder, maar omdat ik niet zoveel bak en verder alleen kokosmeel gebruik of sojameel en eiwitpoeder, heb ik dit er eens in de zoveel tijd wel voor over. Het gaat in mijn mond en niet in de prullenbak! Ik nam dit vaak als ontbijt mee in de auto, op weg naar mijn werk. Het vult goed in ieder geval en een prettige smaak. Ik gebruik nooit stevia, want dat vind ik te bitter. Ik gebruik in mijn zoete gerechten Tagetesse, omdat dit geen invloed heeft op mijn bloedsuiker gehalte. Het heeft dezelfde smaak als suiker en dat is wel zo prettig en lekker. Enige nadeel is dat het wat koolhydraten levert, maar die neem ik voor lief met deze lekkere cake die ik af en toe maar maak. varieer naar hartenlust met mijn zelfbedachte cake. Deze smaakt erg lekker, ik ben benieuwd naar jou creatie.
Notencake
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Lekker als tussendoortje, ontbijt of lunch, al dan niet met slagroom, clotted cream of crème fraîche.
Porties Prep Tijd
8 porties 7 minuten
Passieve Tijd
1 uur
Porties Prep Tijd
8 porties 7 minuten
Passieve Tijd
1 uur
Notencake
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Lekker als tussendoortje, ontbijt of lunch, al dan niet met slagroom, clotted cream of crème fraîche.
Porties Prep Tijd
8 porties 7 minuten
Passieve Tijd
1 uur
Porties Prep Tijd
8 porties 7 minuten
Passieve Tijd
1 uur
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Smelt de boter, kluts de eieren en voeg de afgekoelde lauwe boter bij de eieren, anders krijg je een roerei. Roer alles door tot een egale ietwat schuimige massa.
  2. Voeg de bakpoeder, zoetstof, vanille en het zout toe. Goed mengen.
  3. Als laatste roer en spatel je het meel erdoor heen en kun je optioneel wat walnoten toevoegen.
  4. Een cakeblik met bakpapier beleggen en de massa in het cakeblik storten. Een uur op 150 graden. Als het te bruin wordt bovenop, wat zilverpapier erop leggen tegen het verbranden. Test of het gaar is met een vleespen, als het te nat is nog 10 minuutjes in de oven.
  5. Lekker met clotted cream of crème fraîche.
Deel dit Recept

2 thoughts on “Notencake

  1. Hoeveel kh zijn dat per portie? Ik ga maandag beginnen en probeer zoveel mogelijk ingrediënten voor recepten in huis te hebben. Omdat ik een echte zoetekauw ben, wil ik ook graag dit soort recepten om het vol te houden…..maar wel binnen de 25 kh te blijven.

Geef een reactie