Mediterraan stoofpotje

De tijd van de stoofpotjes dient zich weer aan. Lekker en goedkoop. Je kunt een grote pan maken en dan invriezen voor momenten dat je weinig tijd hebt om te koken. Zo heb je toch altijd een verantwoorde maaltijd bij de hand. Wat verse groenten erbij of Zero rijst of pasta en je maaltijd is compleet. Uiteraard is de clou het lang laten sudderen, zodat het vlees lekker zacht en mals wordt. Hoe langer gesudderd, hoe malser het vlees. Het hele huis ruikt naar specerijen. Je kunt ook een slowcooker gebruiken.
Mediterraan stoofpotje
Stemmen: 2
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Nu de zomer bijna ten einde is en de herfst zich soms al aandient, wat is er lekkerder dan een heerlijke koolhydraatarm stoofpotje met een mediterraan tintje. Een beetje zomer en herfst op je bord.
Porties
4
Kook Tijd
2 uur
Porties
4
Kook Tijd
2 uur
Mediterraan stoofpotje
Stemmen: 2
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Nu de zomer bijna ten einde is en de herfst zich soms al aandient, wat is er lekkerder dan een heerlijke koolhydraatarm stoofpotje met een mediterraan tintje. Een beetje zomer en herfst op je bord.
Porties
4
Kook Tijd
2 uur
Porties
4
Kook Tijd
2 uur
Ingrediënten
optioneel
  • 250 ml droge witte wijn 1,5 KH extra, voor als je niet echt meer hoeft af te vallen
Porties:
Eenheden:
Instructies
  1. Verhit de boter in een braadpan en bak het spek zachtjes uit. Lekker met gestoofde groenten zoals sperziebonen.
  2. Fruit de ui zachtjes mee en schep het vlees met wat zout en peper erdoor. Bak dit ca. 15 minuten en voeg dan de tomaten met de kruiden, de bouillon en wijn toe.
  3. Laat het vlees op zacht vuur (met een vlamverdeler eronder) ca. 1½ tot 2 uur zachtjes sudderen.
  4. Roer van het vuur af vlak voor het opdienen de crème fraîche erdoor.
Notities

Geschikt (zonder alcohol) voor:
ketogeen
koolhydraatarm
keto-paleo
paleo

De alcohol verdampt voor een groot deel, echter de hoeveelheid is dusdanig dat je dit beter pas kunt nemen als niet veel meer hoeft af te vallen.

Deel dit Recept

Geef een reactie