Makkelijke la­sag­ne van knol­sel­de­rij en pom­poen

Makkelijke la­sag­ne van knol­sel­de­rij en pom­poen Een gerecht met iets meer zetmeel voor diegene die Paleo doen of voor de mensen die bijna op gewicht zijn of op gewicht zijn en meer koolhydraten nemen. Of voor mensen die GOK doen of niks tellen en de grote groepen koolhydraten weg laten. Voor de afvalfases bevat het groenten die meer koolhydraten bevatten, dus wees er voorzichtig mee. Je kunt de katenspek eruit laten en dan heb je een vegetarisch gerecht. De kaas gaat niet over het gerecht, maar wordt erbij geserveerd. Je kunt als je meer koolhydraten neemt de ongezoete amandelmelk vervangen door volle melk, tel dan wel de extra koolhydraten. Voor fase 3 Atkins mag dit ook. Knolselderij Knolselderij is lekker stevige winterkost. Zo’n grote knol telt flink mee aan je portie groenten, zeker als je het ook nog combineert met andere groenten als wortel of ui. Reken 300 g knolselderij per persoon voor 200 g op je bord. Knolselderij is de stevige knol van de selderijplant. De knol groeit voor een deel onder de grond en wijkt daarin af van zijn familieleden: de bladselderij en bleekselderij. De knol is bruingeel van kleur, het vruchtvlees is lichter en heeft een milde, kruidige smaak. Vooral de knol is belangrijk voor de teelt, maar je kunt ook de bladeren eten, bijvoorbeeld in de soep. Vaak wordt in het vroege voorjaar knolselderij met een toefje loof in de handel gebracht. Wat kan ik met knolselderij? - stoven met blokjes winterwortel - gekookt serveren met kerrie-, mosterd- of tomatensaus - dunne reepjes in salade met walnoten, appel en een dressing van yoghurtmayonaise - gekookt bestrooien met kaas en gratineren in de oven - blokjes in groente-, tomaten- of erwtensoep - gepureerd als vervanger van aardappel Over de voedingswaarde verschillen alle pagina's die ik bezoek nogal van mening. Hou ongeveer 5 gr koolhydraten aan voor 100 gr knolselderij, dan zit je veilig. Knolselderij bevat veel vezels. Tel altijd de koolhydraten na met je eigen app. Wij gebruiken fatsecret als teller op deze website. Gebruikte bronnen: Groenten en Fruit buro
koolhydraatarme-lasagna-met knolselderij-pompoen-slank4u2
Makkelijke la­sag­ne van knol­sel­de­rij en pom­poen
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een gerecht met iets meer zetmeel voor diegene die Paleo doen of voor de mensen die bijna op gewicht zijn of op gewicht zijn en meer koolhydraten nemen. Of voor mensen die GOK doen of niks tellen en de grote groepen koolhydraten weg laten. Voor de afvalfases bevat het groenten die meer koolhydraten bevatten, dus wees er voorzichtig mee.
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Passieve Tijd
45 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Passieve Tijd
45 minuten
koolhydraatarme-lasagna-met knolselderij-pompoen-slank4u2
Makkelijke la­sag­ne van knol­sel­de­rij en pom­poen
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een gerecht met iets meer zetmeel voor diegene die Paleo doen of voor de mensen die bijna op gewicht zijn of op gewicht zijn en meer koolhydraten nemen. Of voor mensen die GOK doen of niks tellen en de grote groepen koolhydraten weg laten. Voor de afvalfases bevat het groenten die meer koolhydraten bevatten, dus wees er voorzichtig mee.
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Passieve Tijd
45 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Passieve Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schep met een lepel de pitten uit de pompoen. Snijd de pompoen en knolselderij in plakken van 1/2 cm dik en bestrooi ze met zout en peper. Halveer de preien in de lengte, spoel het zand eruit en snijd ze in stukken die even lang zijn als de schaal.
  3. Leg de helft van de knolselderij in de ovenschaal. Leg hierop de helft van de pompoen en daarop de helft van het spek. Verdeel alle prei over het spek dek de prei af met de resterende plakjes spek. Eindig met de rest van de knolselderij en pompoen.
  4. Roer in een maatbeker de room met melk en naar smaak zout en peper door elkaar. Schenk het roommengsel over de lasagne en dek de schaal af met aluminiumfolie.
  5. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak het gerecht ca. 30 minuten. Verwijder het folie en bak het gerecht in nog 15 min. gaar en lichtbruin. Serveer de grana padano erbij.
Notities

Extra nodig : rechthoekige ovenschaal (inh. 1,5 liter), ingevet

Optioneel: Lekker met aardappelpuree.

Recept van de Allerhande, aangepast door Jolanda Peeters

Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.