Lekkere kipspiezen van de barbecue

Lekkere kipspiezen van de barbecue. Glutenvrij, eivrij en lactose vrij te maken door de yoghurt weg te laten en er mayonaise voor in de plaatst te nemen. Complete maaltijd met een heerlijke zomerse salade. In de zomer gaat de barbecue weer wat vaker aan als het weer het toe laat.Barbecueën wordt vaak aangegrepen voor een sociaal gebeuren. Vaak worden er gasten uitgenodigd. De combinatie van het buiten eten, zomers weer en bewegingsvrijheid zorgt ervoor dat veel mensen barbecueën als een aangename bezigheid ervaren. Een barbecue wordt vaak afgekort met BBQ of bbq en vaak foutief als "barbeque" geschreven. Komijn Komijn is afkomstig uit Iran, Syrië, India en Turkije. De plant groeit het best in een zanderige, gedraineerde bodem en in een gebied met een warm klimaat, zoals aan de kust van de Middellandse Zee, waar het kruid aangetroffen kan worden. Een warm klimaat is echter geen vereiste. De Romeinen gebruikten komijn in plaats van peper. Daarnaast gebruikten zij gemalen komijn als broodbeleg en in liefdesdrankjes, omdat ze ervan overtuigd waren dat het gebruik ervan zorgde voor een trouwe partner. Vooral de "zaadjes" van komijn worden gebruikt. Deze hebben een heel sterk aroma dat zich beter ontwikkelt als ze voor gebruik even in een droge pan geroosterd en stuk gewreven worden. In Nederland is gemalen komijnzaad ook wel bekend als 'djinten' of 'djintan', een verbastering (of oude schrijfwijze) van de Indonesische naam voor komijn 'jintan'. Naast de geur en de kleur speelt ook het oliegehalte van komijn een rol: hoe groter het oliegehalte, hoe beter de kwaliteit. Er wordt onderscheid gemaakt tussen: Safed: deze is het meest bekend en is wit van kleur. Kala: deze soort heeft een peperachtige smaak. De recepten waarin komijn gebruikt wordt zijn erg gevarieerd. In Nederland en Vlaanderen maakt men komijnekaas, in India, Griekenland en Turkije is komijn een onderdeel van kerrie en kip tandoori, en in Noord-Afrika kruidt men er tajines en couscous mee. In Turkije wordt het ook gebruikt in çörek. In Spanje wordt komijn in chorizo gedaan. In Mexico maakt het deel uit van de chili con carne en in Duitsland gebruikt men komijn samen met karwij in de likeur Kummel. Barbecue Toen in het Neolithicum het vuur werd ontdekt bracht dit verschillende nieuwe mogelijkheden voor de holenmens in die tijd. In combinatie met de uitvinding van het vuursteenmes kon vlees van het vel worden ontdaan, in stukken worden gesneden, en op een spit worden klaargemaakt. Dit zorgde ervoor dat het vlees makkelijker verteerd kon worden, aangezien geroosterd vlees makkelijker verteerbaar is dan rauw vlees. In de 17e eeuw waren rond de Caribische eilanden Franse en Engelse boekaniers actief. Ze namen van inheemse piraten de techniek over om vlees, vooral van varkens, langzaam te roosteren om het langer houdbaar te maken. Vermoedelijk is ook het woord, dat via het Spaanse barbacoa in het Engels terechtkwam, van Indiaanse afkomst: bijvoorbeeld bij de Taino-indianen betekent barabicu 'het heilige vuurbed'. Gebruikte bron: Komijn en Barbecue
Koolhydraatarme-kipspiezen-barbecue-slank4u2
Lekkere kipspiezen van de barbecue
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Heerlijke kipspiezen lekker van de barbecue en met een lekkere salade naar keuze.
Porties Prep Tijd
4 spiezen 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 30 min
Porties Prep Tijd
4 spiezen 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 30 min
Koolhydraatarme-kipspiezen-barbecue-slank4u2
Lekkere kipspiezen van de barbecue
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Heerlijke kipspiezen lekker van de barbecue en met een lekkere salade naar keuze.
Porties Prep Tijd
4 spiezen 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 30 min
Porties Prep Tijd
4 spiezen 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 30 min
Ingrediënten
Porties: spiezen
Eenheden:
Instructies
  1. De kip in stukken snijden en een half uurtje marineren in de olie, 1/2 van de limoensap, knoflook, komijn en wat zout.
  2. Kip op spiezen rijgen en bakken in een grillpan, op de bbq of in de oven.
  3. Voor de saus de mayonaise en yoghurt mengen met de limoenrasp, andere helft van het limoensap en wat peper en zout.
  4. Serveren met een salade naar keuze.
Notities

Recept van Jolien Kuin

Let op: Onze recepten zijn berekend met een Amerikaans voedingswaardesysteem.
Dit betekent dat je de vezels van de koolhydraten moet aftrekken in de onderstaande voedingswaarde tabel!

Alleen de kipspiezen en de saus is berekent, dit bevat 1,5 KH pp bij een totaal van 4 spiesen.

Voedingswaarde
Lekkere kipspiezen van de barbecue
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 437 Calorieën uit Vetten 351
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 39g 60%
Verzadigd Vet 7g 35%
Meerv. Onverzadigd Vet 10g
Enkelv. Onverzadigd Vet 19g
Cholesterol 76mg 25%
Natrium 692mg 29%
Kalium 209mg 6%
Totaal Koolhydraten 2g 1%
Voedingsvezels 0.5g 2%
Suikers 1g
Eiwitten 19g 38%
Vitamine A 3%
Vitamine C 5%
Calcium 3%
Ijzer 8%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.