Lamskoteletten & haricots verts salade

Haricots Verts Snijbonen, sperziebonen en haricots verts: het zijn allemaal bonen van dezelfde familie. En de haricot vert is daarbij het chique rechte, slanke zusje. Haricots verts worden ook wel Franse boontjes genoemd of prinsessen boon en ze zijn wat slapper- minder knapperig- dan de sperziebonen. Ook zijn ze vaak net iets donkerder groen van kleur. In rauwe bonen komt van nature een gifstof voor (lectine) die door verhitting onwerkzaam wordt gemaakt. Eet haricots verts daarom niet rauw. Kopen en bewaren Kies frisse groene bonen die niet slap zijn. Hoe bewaar ik haricots verts? Haricots verts kun je 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Steelaanzet van boontjes afsnijden en in weinig water koken. Bereidingstijden van haricots verts: Koken: 4-6 minuten Roerbakken: 6-8 minuten Stoven: 6-8 minuten Wat kan ik met haricots verts? - koken en serveren met klontje boter met geraspte nootmuskaat - roerbakken, samen met rode ui en taugé in een oosterse roerbakschotel - koken en omwikkelen met ontbijtspek als bijgerecht - koken, afkoelen en gebruiken in een salade - restje in kleine stukje snijden en gebruiken in de groentensoep - met paprika, ui en kip verwerken in een Indiase curry Wanneer kan ik ze kopen Uit Nederland alleen in de maanden juli, augustus en september. Uit het buitenland het hele jaar door. Informatie over de haricots vert komt van het groenten en fruit buro. Voedingswaarde Sperzieboon Hoeveelheid per 100 g Energie (kcal) 30 Vet 0,1 g Verzadigd 0 g Meervoudig onverzadigd 0,1 g Enkelvoudig onverzadigd 0 g Cholesterol 0 mg Natrium 6 mg Kalium 209 mg Koolhydraten 6.1 g Voedingsvezels 3,4 g Eiwitten 1,8 g Vitamine A 108 IU Ascorbinezuur 16,3 mg Calcium 37 mg IJzer 1 mg Vitamine D 0 IU Vitamine B6 0,1 mg Vitamine B12 0 µg Magnesium 25 mg
lamskoteletten-haricotsvert-koolhydraatarm-slank4u2
Lamskoteletten & haricots verts salade
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Het bakken van een lamskotelet is geen haute cuisine. Met dit recept bereid je snel en makkelijk zeer smakelijke gegrilde lamskoteletten. Met een haricots vert salade een complete maaltijd om van te smullen.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
lamskoteletten-haricotsvert-koolhydraatarm-slank4u2
Lamskoteletten & haricots verts salade
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Het bakken van een lamskotelet is geen haute cuisine. Met dit recept bereid je snel en makkelijk zeer smakelijke gegrilde lamskoteletten. Met een haricots vert salade een complete maaltijd om van te smullen.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook ze in 6 minuten met wat zout , beetgaar.
  2. Klop ondertussen 2 el extra vierge olijfolie en de azijn in een kommetje tot dressing. Pers de knoflook erboven en meng het erdoor heen.
  3. Giet de haricots verts af en spoel kort onder koud stromend water. Besprenkel met de dressing. Schep de olijven erdoor.
  4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan zonder olie of boter in 2 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  5. Rasp de gele schil van de citroen. Doe het rasp in de beker van de staafmixer. Voeg 4 el extra vierge olijfolie en de blaadjes van het basilicum toe en pureer grof. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Dep de lamskoteletten droog met keukenpapier. Bestrijk met de olijfolie. Verhit de grillpan en gril de koteletten in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  7. Bestrooi de haricots verts met de pijnboompitten. Serveer de lamskoteletten met de citroen-basilicumolie en haricots verts.
Notities

Recept Allerhande, bewerkt door Jolanda Peeters

De lamskoteletten kun je ook in de zomer op de barbecue leggen.

Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.