Pagina inhoud

Kip, ze noemen het het meest veelzijdige stukje vlees en dat is niet zonder reden. Je kan er namelijk heerlijke soepen mee maken, je kan het stomen, koken, bakken en grillen. En je kan het in allerlei gerechten verwerken en het elke keer weer aanpassen naar jouw smaak. Daarnaast bevat kip ook nog eens veel eiwitten en nagenoeg geen koolhydraten. In dit recept leg ik een lekkere knapperige kip uit de oven uit.
Porties |
4 personen |
|
|
![]() |
Kip, ze noemen het het meest veelzijdige stukje vlees en dat is niet zonder reden. Je kan er namelijk heerlijke soepen mee maken, je kan het stomen, koken, bakken en grillen. En je kan het in allerlei gerechten verwerken en het elke keer weer aanpassen naar jouw smaak. Daarnaast bevat kip ook nog eens veel eiwitten en nagenoeg geen koolhydraten. In dit recept leg ik een lekkere knapperige kip uit de oven uit.
|
Ingrediënten
- 500 gr kipfilet
- 1 zak spekknabbels bacon
- 3 el zaanse mayonaise
- patatkruiden van silvo
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
- Maal de spekknabbels fijn en ook wat grovere stukjes.
- Snijd de kipfilet in stukjes.
- Kruid de kipfilet met een beetje patatkruiden en peper en zout.
- Roer de mayonaise door de kip.
- Roer 3/4 van de knabbels door de kip.
- Doe dit mengsel in een ovenschaal.
- Strooi de overgebleven knabbels er overheen.
- Doe de schaal 30 minuten op 180 graden in de oven.
Notities
Per portie (125 gr) 0,2 gram koolhydraten.
Foto en recept van Christa Nagelhout
Deel dit Recept
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.