Krokante kip uit de oven

Krokante kip uit de oven Glutenvrij, koolhydraatarm, lactosevrij en eivrij. Kip, ze noemen het het meest veelzijdige stukje vlees en dat is niet zonder reden. Je kan er namelijk heerlijke soepen mee maken, je kan het stomen, koken, bakken en grillen. En je kan het in allerlei gerechten verwerken en het elke keer weer aanpassen naar jouw smaak. Daarnaast bevat kip ook nog eens veel eiwitten en nagenoeg geen koolhydraten. In dit recept met kip, een lekkere knapperige kip uit de oven. Dit gerecht bevat nagenoeg geen koolhydraten en is ook koud lekker. Dus als je over hebt, gewoon in de koelkast zetten en als tussendoortje dan ideaal. De kruiden zijn niet geheel koolhydraatarm, dus even uitkijken met de hoeveelheid. We hebben het er al eerder over gehad, hoe je nu koolhydraatarm een gerecht een mooi korstje kunt geven. Bacon knabbels of spek knabbels geven het mooiste resultaat. Amandelmeel geeft ook een krokant resultaat, maar kun je niet op hoge temperaturen bakken of in de oven, het verbrandt vrij snel en is dan absoluut niet meer lekker en zelfs gevaarlijk. Max 180 graden is al ruim voldoende. Hier lees je wlke alternatieven er nog meer zijn voor een krokant jasje Misschien heb jij ook nog leuke ideetjes voor krokantje jasjes? Laat het ons even weten.
krokante-kip-uit-de-oven-koolhydraatarm-slank4u2
Krokante kip uit de oven
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Kip, ze noemen het het meest veelzijdige stukje vlees en dat is niet zonder reden. Je kan er namelijk heerlijke soepen mee maken, je kan het stomen, koken, bakken en grillen. En je kan het in allerlei gerechten verwerken en het elke keer weer aanpassen naar jouw smaak. Daarnaast bevat kip ook nog eens veel eiwitten en nagenoeg geen koolhydraten. In dit recept leg ik een lekkere knapperige kip uit de oven uit.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
krokante-kip-uit-de-oven-koolhydraatarm-slank4u2
Krokante kip uit de oven
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Kip, ze noemen het het meest veelzijdige stukje vlees en dat is niet zonder reden. Je kan er namelijk heerlijke soepen mee maken, je kan het stomen, koken, bakken en grillen. En je kan het in allerlei gerechten verwerken en het elke keer weer aanpassen naar jouw smaak. Daarnaast bevat kip ook nog eens veel eiwitten en nagenoeg geen koolhydraten. In dit recept leg ik een lekkere knapperige kip uit de oven uit.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Maal de spekknabbels fijn en ook wat grovere stukjes.
  2. Snijd de kipfilet in stukjes.
  3. Kruid de kipfilet met een beetje patatkruiden en peper en zout.
  4. Roer de mayonaise door de kip.
  5. Roer 3/4 van de knabbels door de kip.
  6. Doe dit mengsel in een ovenschaal.
  7. Strooi de overgebleven knabbels er overheen.
  8. Doe de schaal 30 minuten op 180 graden in de oven.
Notities

Per portie (125 gr) 0,2 gram koolhydraten.

Foto en recept van Christa Nagelhout

Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.