Stoofschotel met pompoen en kipdrumsticks

Koolhydraatarme stoofschotel met pompoen en kip drumsticks Lactosevrij, glutenvrij en koolhydraatarm Laat de buien maar komen, wij zetten een hartverwarmende stoofschotel met pompoen op tafel. De drumsticks zitten er al in, dus een makkelijk eenpansgerecht voor een door de weekse dag als je weinig puf hebt. De oven doet namelijk al het werk voor je. Nu eens geen ovenschotel met een lading kaas, maar met groenten en bouillon. Uitermate geschikt dus als lactosevrije maaltijd. Door het toevoegen van de olijfolie een smaakvolle en verantwoorde koolhydraatarme maaltijd. Stoofschotel, stoofpot of ovengerecht? Je hebt allerlei soorten oven gerechten en stoofschotels, dus er kan enige verwarring ontstaan wat nu wat is. Hier een korte uitleg over de verschillen in een stoofschotel, stoofpot en een ovenschotel. Stoofpotten worden klaargemaakt door een gerecht gedurende lange tijd op een lage temperatuur te garen. Traditioneel bestaan stoofpotten uit de taaie stukken vlees/vis en/of taaie groenten die een lange kooktijd vergen. Tegenwoordig wordt de lange kooktijd vaak verkort door gebruik te maken van een snelkookpan. De smaak van een stoofpot wordt intenser naarmate het gerecht langer bijgehouden wordt, om die reden wordt vaak geadviseerd om stoofpotten reeds een dag van tevoren te maken. Stoofpotten worden klaargemaakt met een beetje water, voornamelijk om aanbranden tegen te gaan, en kunnen rustig een korte tot halflange tijd alleen gelaten worden. Bekende stoofpotten: - Boeuf bourguignon - Bouillabaisse (waterige stoofpot) - Coq au vin - Cassoulet - Goulash - Hachee - Ratatouille - Rendang - Stoofvlees - Tajine - (Gentse) Waterzooi (waterige stoofpot) Een ovenschotel is een gerecht dat in een oven gaar wordt gemaakt. Bij een ovenschotel worden de ongare of halfgare ingrediënten in een vuurvaste schotel gedaan. Vaak worden de verschillende onderdelen laag voor laag in de schaal gedaan, bijvoorbeeld een laag gehakt, met daarop een laag groente, daar weer op een laag gehakt. De bovenste laag is vaak een saus of een laag aardappelpuree die moet voorkomen dat de onderste tijdens het verblijf in de oven uitdrogen. Als extra bescherming (maar ook ter verbetering van de smaak) wordt op de laatste laag soms wat boter en paneermeel gedaan, wat in de oven een knapperige korst vormt. Andere schotels worden gestrooid met kaas. Bekende ovenschotels zijn: - Lasagne - Moussaka Een stoofschotel zit er tussenin. Er wordt van alles in de schotel gedaan en in de oven gegaard, maar zonder de laagjes en zonder de krokante laag. Vaak geschikt voor groenten en kip of andere combinaties. Door het garen in de oven blijft het lekker sappig en mals. Door de toevoeging van voldoende vocht droogt het niet uit. Geraadpleegde bron: Wikipedia
koolhydraatarme-stoofschotel pompoen en kip- slank4u2
Stoofschotel met pompoen en kipdrumsticks
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Laat de buien maar komen, wij zetten een hartverwarmende stoofschotel met pompoen op tafel. De drumsticks zitten er al in, dus een makkelijk eenpansgerecht voor een door de weekse dag als je weinig puf hebt. De oven doet namelijk al het werk voor je.
Porties Prep Tijd
4 porties 15 minuten
Passieve Tijd
40 minuten
Porties Prep Tijd
4 porties 15 minuten
Passieve Tijd
40 minuten
koolhydraatarme-stoofschotel pompoen en kip- slank4u2
Stoofschotel met pompoen en kipdrumsticks
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Laat de buien maar komen, wij zetten een hartverwarmende stoofschotel met pompoen op tafel. De drumsticks zitten er al in, dus een makkelijk eenpansgerecht voor een door de weekse dag als je weinig puf hebt. De oven doet namelijk al het werk voor je.
Porties Prep Tijd
4 porties 15 minuten
Passieve Tijd
40 minuten
Porties Prep Tijd
4 porties 15 minuten
Passieve Tijd
40 minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Boen de pompoen schoon. Snijd hem in kwarten en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de kwarten in parten van 1 cm en halveer de parten.
  3. Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de olie in de braadpan en bak de kip op hoog vuur in 4 min. rondom goudbruin.
  4. Snijd de ui in parten. Voeg de ui toe en bak 1 min. mee. Halveer de knoflook. Doe de pompoen, knoflook, walnoten en bouillon erbij en schep om. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  5. Zet de pan in het midden van de oven voor een gelijkmatige verhitting. Laat 40 min. stoven. Heb je geen ovenvaste braadpan, schep dan alles in een ovenschaal voor je de bouillon toevoegt!
Notities

Extra nodig: ovenvaste braadpan of ovenschaal

Recept Allerhande met een kleine aanpassing door Jolanda Peeters

Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.