Spinazie omelet

Spinazie omelet De combinatie spinazie en ei is een klassieker. Velen van ons zijn opgegroeid met warme spinazie a la crème, aardappelen en gekookte eieren. Vroeger zeiden ze dat je er groot en sterk van werd. Nu de klassieker in een iets andere combinatie, zonder de aardappelen uiteraard. Ook niet een omelet met de spinazie erin, wat vaak wel makkelijk is, maar nu een salade van spinazie met omelet reepjes. Er wordt regelmatig gevraagd hoeveel eieren je op een dag mag eten, binnen het koolhydraatarme dieet. De normale aanbevolen hoeveelheid is nog steeds 2x in de week een ei. Nog steeds doet de fabel de ronde dat een ei vol zit met cholesterol en niet goed is. Niks is minder waar. Google maar eens op onderzoeken. Er gaat een wereld voor je open. Ik zal binnenkort hier een artikel over schrijven. Je kunt in principe zoveel eieren eten als je wil op een dag. Er is altijd een maar uiteraard. Niet alleen eet je ze dan tegen en kun je op een gegeven moment geen ei meer zien. Maar je neemt dan ook teveel eiwitten. Veel mensen zitten op een eiwit opname van rond de 70 a 95 gr per dag. Een ei bevat rond de 20 gr eiwit, dus tel maar uit. Bevat ei veel koolhydraten, nee. eigenlijk helemaal niet. Je verwerkt al snel een aantal eieren per dag in je voeding zoals oepsies, crackers en ovenschotels. Dus uiteindelijk kom je op een gemiddelde van 1 a 2 eieren per dag uit. Verwerkt in je voeding eet je het ook niet snel tegen. Dit recept is getest en gemaakt door Monique Neels. Ook de prachtige foto is van haar hand. Wil jij ook voor ons recepten testen, maken en foto's maken? Stuur dan een email naar slank4u2@ziggo.nl
Spinazie-omelet
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
1 portie
Porties
1 portie
Spinazie-omelet
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
1 portie
Porties
1 portie
Ingrediënten
Porties: portie
Eenheden:
Instructies
  1. Was de spinazie in ruim koud water en laat in een vergiet goed uitlekken. Voeg de komkommer, spinazie en lenteuitje samen.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Schenk het geklopte ei in de pan en verdeel over de bodem. Bak de omelet tot hij net gestold is.
  3. Breng de omelet op smaak met peper. Snijd de omelet in dunne reepjes en leg op de salade. Gegarneerd met cherrytomaatjes voor de kleur.
Notities

Voor een extra kick kun je rode peper gebruiken.

Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.