Lijnzaad “muesli”

Lijnzaad, ook wel vlaszaad genoemd, is een van de basis ingrediënten die in je keukenkast niet mogen ontbreken als je aan een koolhydraatarm dieet begint. Of je nu beginner bent of gevorderde, lijnzaad mag niet ontbreken. Je kunt het kopen als heel en gebroken, donker of blond. Lijnzaadmeel kun je makkelijk zelf maken door heel lijnzaad in een keukenmachine te malen tot meel. Je kunt het beste heel lijnzaad kopen en die zelf malen in een ouderwetse koffiemolen, blender, keukenmachine of vijzel. Heel lijnzaad heeft namelijk geen werking in je lichaam en moet je malen om effect te hebben in je lichaam. Als je gebroken lijnzaad koopt, wat wel makkelijk is, heeft dit niet meer de nutriënten die heel lijnzaad heeft. De kwaliteit loopt terug, het is immers al gebroken. En de bewaartijd is minimaal, het wordt snel ranzig door de vetten die eruit lopen. Heel lijnzaad kun je heel lang bewaren zonder aanwijsbare terug gang in smaak of kwaliteit. Het verschil tussen donker en blond lijnzaad is merendeels de smaak en de hoeveelheid blauwzuur. Lijnzaad heeft een uitgesproken smaak. Blond lijnzaad is iets neutraler van smaak. Lees hier alles wat je wil weten over lijnzaad. Wil je een crunch of bite in je yoghurt of kwark dan kan dit nu op een koolhydraatarme manier gerealiseerd worden en goedkoop voor je portemonnee. Daarnaast zorg je met de lijnzaad ook nog eens voor een goede darmwerking en andere gezondheidsvoordelen.
Lijnzaad "muesli"
Stemmen: 2
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voor diegenen onder ons die ontbijtgranen missen, je kunt nu met dit recept makkelijk een voorraad aanleggen voor de hele week. De gebroken lijnzaadkoekjes zijn heerlijk zijn in de yoghurt.
Lijnzaad "muesli"
Stemmen: 2
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voor diegenen onder ons die ontbijtgranen missen, je kunt nu met dit recept makkelijk een voorraad aanleggen voor de hele week. De gebroken lijnzaadkoekjes zijn heerlijk zijn in de yoghurt.
Ingrediënten
Porties:
Eenheden:
Instructies
  1. Lijnzaad malen en mengen met kokos en amandelmeel. Wil je noten en/of zaden toevoegen dan is dit het moment.
  2. Het water toevoegen en 10 minuten laten wellen zodat het een dik papje wordt.
  3. Een siliconen mat of bakpapier op de bakplaat leggen en het mengsel uitsmeren. Probeer het zo dun mogelijk te houden.
  4. Magnetron op vol vermogen en 5 a 10 minuten aanzetten. Gebruik je een oven dan ongeveer 20 minuten op 175 graden, het moet droog zijn.
  5. Even af laten koelen en verkruimelen. Je kunt er nog extra kokossnippers er aan toe voegen.
  6. Bewaren in een afgesloten plastic bak.
Notities

Lekker in de yoghurt of kwark.

Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.