KHA Mexicaanse Taco saus

Mexicaanse sferen in het weekend? Heerlijke koolhydraatarme Mexicaanse Tortilla’s, Tortilla bakjes, Taco Schelpen & Nacho’s met deze super lekkere zelfgemaakte taco saus. Gewoon een bakje nacho's en dippen maar. De nacho's kun je natuurlijk bestrooien met poederkaas zoals Zwitserse strooikaas of parmezaan in een strooibus of paprika poeder, uienpoeder of andere kruiden die je lekker vindt. Heb je geen zin en tijd om deeg te maken, dan kun je kaas nacho's ook maken door een plak kaas in driehoekjes te snijden en tussen 2 bakpapieren in de magnetron op de hoogste stand te laten smelten. Als ze afgekoeld zijn kun je ze gebruiken als chips. Naast Mexicaanse tortilla's en nacho's is het natuurlijk lekker om deze taco dip/saus te gebruiken bij de borrel met gesneden groenten of bv bij gourmet of fondu.
KHA Mexicaanse Taco saus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
4 porties
Porties
4 porties
KHA Mexicaanse Taco saus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
4 porties
Porties
4 porties
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Snij de jalapeno peper doormidden, verwijder de zaden en hak het vruchtvlees fijn. Hou je van pittig dan verwijder je de zaden wel.
  2. Verhit de olie en laat de fijngesneden ui en paprika gaar stoven.
  3. De fijngesneden peper, komijn, koriander en de knoflook toevoegen en 2 tot 3 minuten laten koken
  4. Voeg zoetstof, kruiden en tomaten met sap toe. De tomaten met een vork fijnmaken. Je kunt ook basis biologische tomatensaus gebruiken.
  5. Boven een matig vuur 6 minuten laten inkoken en een beetje laten dikken. Indien gewenst kun je er tomatenpuree aan toevoegen voor de kleur. Je kunt de staafmixer nog gebruiken om alle stukjes glad te maken als dit je voorkeur heeft.
  6. Serveertips: De saus kan warm of koud gebruikt worden.
Notities

Recept en foto Jolanda Peeters

Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.