Koolhydraatarme kwarktaart
Af en toe heb je toch zin in iets lekkers bij de koffie of thee. Of je hebt een verjaardag of feestje en je wil iets zoets op tafel zetten. Dan is dit een verantwoord recept voor zulke momenten. Het ziet er niet alleen heerlijk uit, het smaakt ook heerlijk. Zelfs je bezoek zal dit waarderen.
Je kunt i.p.v. aardbeien ook ander rood fruit nemen of ander fruit als dit binnen je dieet/levenswijze past. De basis van het recept blijft hetzelfde.
Probeer de sappen op te vangen en door het mengsel te doen voor nog meer smaak, echter zorg dat de taart dan wat langer opstijft.
Als je streng vegetarisch bent vervang je de gelatine door agar agar, maar dit bevat heel veel koolhydraten. Xantaamgum en aanverwante producten kunnen de gelatine vervangen, maar hebben een iets andere werking, waardoor het recept kan mislukken.
Je kunt variëren met het fruit. Je kunt kleine stukjes fruit toevoegen aan het kwarkmengsel, maar let op de koolhydraten.
Voor Paleo vervang je de zoetstof door een natuurlijk suikerproduct zoals kokosbloemsuiker.
Heerlijk bij de koffie of als dessert, ook voor mensen die geen koolhydraatarm doen.
Koolhydraatarme kwarktaart
Stemmen: 29
Score: 3.76
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Lekkere frisse kwarktaart die toch koolhydraatarm is. Zelfs mensen die niet koolhydraatarm doen, vinden dit om te smullen.
Maal de noten fijn in een keukenmachine.
Smelt de boter langzaam in een steelpan of in de magnetron.
Voeg het notenmengsel aan de boter toe en voeg eventueel wat zoetstof toe.
Doe en stuk bakpapier in de vorm en vet het even in.
Verdeel het noten mengsel met een lepel over de bodem en druk het aan.
Minimaal een half uur in de koelkast laten opstijven.
Kwarkvulling
Leg de gelatine blaadjes los van elkaar in een grote kom met koud water en laat minimaal 5 minuten staan.
Doe 150 ml slagroom in een steelpan en verwarm dit (niet koken).
Roer er eventueel wat vanille extract door.
Roer de gelatine erdoor en vuur uitdraaien.
Even laten afkoelen.
In een schaal de kwark en een beetje zoetstof doen en de rest van de slagroom (100ml) stijf opkloppen met een beetje zoetstof.
Dan de opgeklopte slagroom en kwark door elkaar spatelen
Vervolgens spatel je er het gelatine mengsel doorheen. (goed afgekoeld)
Even proeven en over de opgesteven notenbodem gieten.
Minimaal een uur laten opstijven ,maar langer is beter!
Garneren met aardbeien en evt opgeklopte slagroom.
Notities
Als je streng vegetarisch bent vervang je de gelatine door agar agar, maar dit bevat heel veel koolhydraten. Xantaamgum en aanverwante producten kunnen de gelatine vervangen, maar hebben een iets andere werking, waardoor het recept kan mislukken.
Je kunt variëren met het fruit. Je kunt kleine stukjes fruit toevoegen aan het kwarkmengsel, maar let op de koolhydraten.
Voor Paleo vervang je de zoetstof door een natuurlijk suikerproduct zoals kokosbloemsuiker.
Heerlijk bij de koffie of als dessert, ook voor mensen die geen koolhydraatarm doen.
Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie
De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies " om u hiermee de beste surfervaring te geven die mogelijk is. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.
Wauw!