Pagina inhoud
Ingrediënten
- 30 gr roomboter
- 1 ui
- 1 prei
- 1 bloemkool
- 1 ltr kippenbouillon
- 2 tl grove mosterd
- 300 ml room kookroom of slagroom ongezoet
- 75 gr gerookt spek
- 100 gr geraspte kaas
- 2 el bieslook vers
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
- Snijd de ui fijn en de prei in dunne ringetjes. Smelt de roomboter in een braadpan, smoor de ui en de prei 4 minuten.
- Voeg de boemkoolroosjes en de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes koken.
- Laat de soep iets afkoelen. Roer de kaas en de mosterd en de helft van de room erdoorheen. Pureer de bloemkoosoep glad.
- Doe de soep in een schone pan en voeg de overgebleven room erdoor. Breng op smaak met peper en zout en verwarm al roerend op laag vuur.
- Snijd het gerookte spek in kleine stukjes en bak het uit. Uit laten lekken op keukenpapier.
- Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de uitgebakken spekjes en verse bieslook
Notities
Totaal aantal koolhydraten 5 pp
Recept Jolanda Peeters
Deel dit Recept
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.