Groenten quiche

Een heerlijke oventaart met weinig koolhydraten. Past dus perfect in een een koolhydraatarm dieet. Je kunt dit recept makkelijk vegetarisch maken door de spekreepjes weg te laten en deze te vervangen door 1 ei. Je kunt variëren met groenten (restjes uit de koelkast) of gewoon makkelijk een zak voorgesneden groenten kopen. Als je een zak voorgesneden groenten koopt, reken dan gemiddeld voor elke 100 gram 4 a 5 KH aangezien er soms ook groenten met meer koolhydraten in zo'n zak zitten. Een quiche is een hartige open taart, meestal gemaakt met een zanddeegbodem van meel, water en boter. De vulling bestaat uit een luchtig opgeklopte mix van eieren en room. Hier worden dan vervolgens nog groenten, vlees of vis en meestal ook kaas aan toegevoegd. Het wordt meestal warm, maar ook wel afgekoeld opgediend. De meest bekende is de Quiche Lorraine, waarbij spek en kaas de hoofdingrediënten vormen. Een Quiche Alsacienne is een Quiche Lorraine met ui. Tarte flambée (Duits: Flammkuchen) is een met Quiche vergelijkbaar product, al lijkt Flammkuchen meer op pizza. Deze oventaart is afkomstig uit Lotharingen, wisselend een Duitse of een Franse streek. De verfranste naam is afgeleid van een woord uit de streektaal dat verwant is aan het Duitse woord Kuchen (koek). Geraadpleegde bron Binnen het koolhydraatarme dieet mag je natuurlijk geen meel, dus zijn er in de loop van de tijd heel wat recepten ontstaan om gewone recepten bij benadering na te maken. Het blijkt dat een quiche net zo lekker is zonder meelbodem en zelfs nog lekkerder. De basis blijft veelal gelijk met eieren, room en kaas, maar er zijn echt honderden variaties te bedenken met groenten, vlees, kip, vis en schaaldieren. Variaties met smaken kaas en variaties met kruiden geven verrassende resultaten. Een portie is een maaltijd, maak je de porties kleiner, neem er dan een kleine salade bij. Zelfs een klein stukje als tussendoortje misstaat niet. Wil je dit recept lactose vrij maken, dan kun je sojaroom gebruiken. Hoe ouder de kaas, hoe beter, aangezien in oude kaas weinig tot geen lactose meer zit.
Groenten quiche
Stemmen: 19
Score: 4.21
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een heerlijke quiche met weinig koolhydraten. Past dus perfect bij een een koolhydraatarm dieet.
Porties
6 porties
Porties
6 porties
Groenten quiche
Stemmen: 19
Score: 4.21
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een heerlijke quiche met weinig koolhydraten. Past dus perfect bij een een koolhydraatarm dieet.
Porties
6 porties
Porties
6 porties
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette in schijven, de ui in ringen en de broccoli en paprika in grove stukken.
  2. Bak in een koekenpan de spekjes even aan. Klop de eieren los in een kom en roer hierna de kookroom en de oude kaas doorheen. Breng op smaak met wat peper.
  3. Meng hier vervolgens de groenten doorheen en de spekjes. Vet nu de springvorm in en giet het groenten- eiermengsel in de springvorm.
  4. Zet de quiche in de oven en bak hem zo'n 45-50 minuten op 180 graden
Notities

Recept en foto Brenda Leendertse

Wil je een vegetarisch variant maken, laat dan de spekjes weg en voeg een extra ei toe.
Zowel warm als koud lekker en makkelijk mee te nemen de volgende dag als lunch.

Deel dit Recept

2 thoughts on “Groenten quiche

    1. Absoluut, makkelijk mee te nemen en hoeft zelfs niet perse warm gemaakt te worden. Plus je kunt variëren met je eigen ingrediënten. Hartstikke makkelijk.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.