Pagina inhoud
Ingrediënten
- 4 aubergines
- 1 ui
- bosje peterselie
- 1 tomaat
- 1 groene peper
- 1/2 rode peper
- 200 gr gehakt
- 1 el tomatenpuree
- 2 tl zout
- 1 tl zwarte peper
Saus
- 1 el tomatenpuree
- 1/2 theeglas water
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
Gehakt en aubergines
- Was de aubergines, schil een reepje van beide kanten van de aubergine af. Tussen de stukjes die geschild zijn, maak je in de lengte een snee met een mes. De snee moet tot de helft van de aubergine diep zijn. Herhaal dit bij alle aubergines.
- Pak een frituurpan. Als de olie klaar is om in te bakken leg je de aubergines erin. De aubergines bak je voor ongeveer 5 minuten totdat ze zacht zijn van binnen. Haal de aubergines eruit en leg ze in een schaal.
- Maak een grotere opening bij de snee door er met een lepel een paar keer doorheen te gaan. Dit doe je zodat het gehakt er zo meteen in kan.
- Bak het gehakt in een koekenpan gaar.
- Snijd de ui, groene en rode peper in kleine stukjes. Voeg deze toe aan het gehakt en laat het allemaal goed bakken. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door elkaar.
- Snijd de tomaat en de peterselie in kleine stukjes. Voeg deze ook toe aan het gehaktmengsel. Strooi de zwarte peper erover en roer het geheel goed door.
Saus
- Gebruik een andere koekenpan. Doe hierin de tomatenpuree en het water. Laat het water een beetje koken en zorg ervoor dat de tomatenpuree goed is opgelost in het water.
Aubergines
- Leg het gehaktmengsel in de opening van de aubergines.
- Op de aubergines kun je nu bijvoorbeeld een halve groene peper leggen. Giet de saus in de schaal waar de aubergines in liggen (dus niet op de aubergines).
- Zet de schaal met aubergines in een voorverwarmde oven van 200 graden voor ongeveer 20 minuten.
Notities
In de afvalfase voorzichtig met tomatenpuree.
Koolhydraten per portie: 2 gram
Recept van oude facebook pagina koolhydraatarme dieet en recepten
Deel dit Recept
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.