Gevulde aubergines

Smakelijke koolhydraatarme gevulde aubergines met gehakt. Een complete maaltijd die lactosevrij is, ei-vrij en glutenvrij. Net als courgettes en paprika's zijn aubergines makkelijk te vullen en smaken naar meer. Veel mensen zeggen dat ze geen aubergines lusten, maar als je dit gerecht geproefd hebt, dan weet ik dat je er anders over gaat denken. De aubergine is een plant uit de nachtschadefamilie. De plant komt van oorsprong uit Myanmar en werd door de Arabieren in de middeleeuwen in het Spaanse Andalusië geïntroduceerd. Omstreeks het midden van de 15e eeuw in Europa geïntroduceerd vanuit Spanje. Sinds enige tijd wordt deze groente ook volop door Nederlandse tuinders geteeld. In China en India is deze groente al duizenden jaren bekend. Een aubergine is zowel een vrucht als groente, net zoals komkommer, tomaat en paprika. De diep paarse kleur roept een Mediterraans gevoel en smaak op. Door de neutrale smaak is een aubergine perfect te combineren met andere groenten. Bijvoorbeeld samen met de vruchtgroenten paprika en tomaat zorgt de aubergine voor een zeer aantrekkelijke dagelijkse hoeveelheid vitamines en mineralen. En dat is belangrijk om lekker in je vel te zitten! De vrucht voelt stevig aan, glanst en heeft geen rimpels of vlekken. De steel heeft een frisse, groene kleur. Je bewaart een aubergine niet in de koelkast maar bij kamertemperatuur. Je kunt het niet rauw eten. Het is niet nodig om de vrucht te schillen, het verwijderen van het kroontje en steeltje is voldoende. Snij de aubergine kort voor gebruik, want het kleurt snel bruin. Voedingswaarden per 100 gram vruchtvlees Kilojoule 68 Kilocalorieën 16 Koolhydraten 3.5 Suikers 1.5 Voedingsvezels (g) 2.5 Verzadigde vetten (g) 0.0 Enkelvoudig onverzadigde vetten (g) 0.0 Meervoudig onverzadigde vetten (g) 0.0 Vitamine B1 (mg) 0.04 Vitamine B2 (mg) 0.05 Vitamine b6 (mg) 0.06 Foliumzuur (ug) 4.0 Vitamine C (mg) 4.0 Natrium (mg) 10 Kalium (mg) 200 Calcium (mg) 10 Fosfor (mg) 12 Magnesium (mg) 8 IJzer (mg) 0.5 Koper (mg) 0.01 Selenium (ug) 1 Zink (mg) 0.10 Water (mg) 93
Koolhydraatarme-Gevulde-aubergines-slank4u2
Gevulde aubergines
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Koolhydraatarme-Gevulde-aubergines-slank4u2
Gevulde aubergines
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Saus
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
Gehakt en aubergines
  1. Was de aubergines, schil een reepje van beide kanten van de aubergine af. Tussen de stukjes die geschild zijn, maak je in de lengte een snee met een mes. De snee moet tot de helft van de aubergine diep zijn. Herhaal dit bij alle aubergines.
  2. Pak een frituurpan. Als de olie klaar is om in te bakken leg je de aubergines erin. De aubergines bak je voor ongeveer 5 minuten totdat ze zacht zijn van binnen. Haal de aubergines eruit en leg ze in een schaal.
  3. Maak een grotere opening bij de snee door er met een lepel een paar keer doorheen te gaan. Dit doe je zodat het gehakt er zo meteen in kan.
  4. Bak het gehakt in een koekenpan gaar.
  5. Snijd de ui, groene en rode peper in kleine stukjes. Voeg deze toe aan het gehakt en laat het allemaal goed bakken. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door elkaar.
  6. Snijd de tomaat en de peterselie in kleine stukjes. Voeg deze ook toe aan het gehaktmengsel. Strooi de zwarte peper erover en roer het geheel goed door.
Saus
  1. Gebruik een andere koekenpan. Doe hierin de tomatenpuree en het water. Laat het water een beetje koken en zorg ervoor dat de tomatenpuree goed is opgelost in het water.
Aubergines
  1. Leg het gehaktmengsel in de opening van de aubergines.
  2. Op de aubergines kun je nu bijvoorbeeld een halve groene peper leggen. Giet de saus in de schaal waar de aubergines in liggen (dus niet op de aubergines).
  3. Zet de schaal met aubergines in een voorverwarmde oven van 200 graden voor ongeveer 20 minuten.
Notities

In de afvalfase voorzichtig met tomatenpuree.

Koolhydraten per portie: 2 gram

Recept van oude facebook pagina koolhydraatarme dieet en recepten

Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.