Geitenkaas spread

Geitenkaas spread Een heerlijke spread die heel makkelijk te maken is. Lekker op een zelfgemaakte cracker/toastje of als dipsaus op een stukje komkommer, selderij, paprika of iedere andere denkbare groente. Geitenkaas heb je in allerlei soorten en smaken. Op boerenmarkten, boerenwinkels of bio-winkels is dit soort kaas beter ingeburgerd dan in de gewone supermarkt. Is geitenkaas gezonder dan gewone koemelkkaas? Geitenkaas wordt soms gezien als een 'gezondere' kaas dan kaas gemaakt van koemelk. Minder vet, lichter verteerbaar, meer vitamines, minder cholesterol... maar klopt dat ook? Geiten- en schapenkaas bevat een gelijkaardige hoeveelheid cholesterol als koeienkaas. Dit gehalte aan voedingscholesterol heeft echter maar weinig invloed op het cholesterolniveau in je bloed. Geitenmelk bevat minder calcium dan koeienmelk, maar heeft wel meer vitamine A. Wie allergisch is voor koemelk, kan wel probleemloos kaas van geitenmelk eten, toch? Niet noodzakelijk. Koemelkallergie wordt immers veroorzaakt door bepaalde eiwitten in de melk. Elk soort melk bevat verschillende eiwitten en het is niet te voorspellen welk eiwit de allergie veroorzaakt. Een aantal van de eiwitten uit koemelk komen ook voor in geiten- of schapenmelk. Of je allergisch zult reageren, is afhankelijk van aan welk eiwit je allergisch bent. Geiten- en schapenmelk bevat net als koeienmelk lactose. Wie lactose-intolerant is, is dat dus bij alle soorten melk. Lactose-intoleranten kunnen lactose, het voornaamste koolhydraat uit melk, niet verteren. Veel voorkomende symptomen zijn misselijkheid, kramp, opgeblazen gevoel, flatulentie en diarree. Ook hier geldt , hou ouder de kaas, hoe lager het lactose gehalte. Verse roomkaas bevat wel lactose, dus kijk hier dan ook mee uit. Soms wordt geiten en schapenkaas beter verdragen omdat er minder lactose in zit en meer andere eiwitten dan gewone koemelk kazen.
koolhydraatarme-geitenkaas-spread-slank4u2
Geitenkaas spread
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een heerlijke spread die heel makkelijk te maken is. Lekker op een zelfgemaakte cracker/toastje of als dipsaus op een stukje komkommer, selderij, paprika of iedere denkbare groente.
koolhydraatarme-geitenkaas-spread-slank4u2
Geitenkaas spread
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een heerlijke spread die heel makkelijk te maken is. Lekker op een zelfgemaakte cracker/toastje of als dipsaus op een stukje komkommer, selderij, paprika of iedere denkbare groente.
Ingrediënten
Porties:
Eenheden:
Instructies
  1. Rooster de walnoten een paar minuten in een pan zonder olie of boter.
  2. Hak de walnoten, lenteui en basilicumblaadjes fijn in de keukenmachine.
  3. Voeg de geitenkaas en de olie toe en laat de machine opnieuw draaien.
  4. Schep het mengsel in een kom en serveer.
Notities

Tip: Je kunt ook alles fijn snijden en prakken met een vork tot een smeuïge massa.

Totaal aantal koolhydraten 0,7 per portie ( 4)

Voedingswaarde
Geitenkaas spread
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 47 Calorieën uit Vetten 36
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 4g 6%
Verzadigd Vet 2g 10%
Meerv. Onverzadigd Vet 1g
Enkelv. Onverzadigd Vet 1g
Cholesterol 3mg 1%
Natrium 13mg 1%
Kalium 22mg 1%
Totaal Koolhydraten 1g 0%
Voedingsvezels 0.3g 1%
Suikers 0.1g
Eiwitten 2g 4%
Vitamine A 2%
Vitamine C 2%
Calcium 1%
Ijzer 0.2%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.