Frittata van Chinese kool
Koolhydraatarm, geschikt voor de strenge fase, glutenvrij en makkelijk vegetarisch te maken.
Een makkelijke manier om alle groenten en vlees restjes in je koelkast op te maken is het maken van een frittata. De basis voor 4 personen is ongeveer 400 gram groenten, 150-200 gr vlees/vis/kip en 4 eieren en 50 gram kaas. Je kunt alles in een springvorm doen (maat maakt niet uit, wordt het hoger of lager van, alleen baktijd is dan anders) en dan in de oven. Je hebt soms net te veel restjes over en het is vaak heel zonde om weg te gooien of te laten verpieteren en dan alsnog weg te gooien.
Je kunt makkelijk variëren dus en ook makkelijk dit recept aanpassen aan je eigen wensen. Wil je geen kaas, dan laat je de kaas weg, wil je geen vlees, dan laat je het vlees weg. Dit recept is ook glutenvrij, mits je Tamari gebruikt i.p.v. Kikkoman.
Een frittata is een oorspronkelijk gerecht uit Italië en eigenlijk uit armoede ontstaan. Het wordt namelijk gemaakt van alle groenten en pasta's die over zijn van de dag ervoor. Op het platteland werd dit vroeger veelal gegeten, omdat men zich niet iedere dag een nieuw eetmaal kon veroorloven en/of dat er genoeg over was gebleven van de dag ervoor.
Chinese kool komt, hoe kan het anders, van oorsprong uit het noorden van China. Maar tegenwoordig wordt de heerlijkste Chinese kool in Hollandse kassen geteeld. Kenmerkend van Chinese kool is dat deze bladgroente, net als paksoi, de uitgesproken koolsmaak mist. De groente bestaat uit een lichtgekleurde, langwerpige krop die zo groot is als een stevige kropsla of bladkool. Hoe dichter bij het midden van de krop, hoe malser de bladeren zijn. Er zijn twee typen: het granaattype, dat is een langwerpige kool met stugge bladeren en het zachtere Japanse type, en dat is een korte, brede kool. Chinese kool smaakt prima in Oosterse, maar ook in Europese gerechten. Door zijn knapperige en enigszins zoete smaak doet Chinese kool het ook vaak goed bij kinderen.
Wat kun je met Chinese kool doen?
- roerbakken met ui en taugé
- verwerken in bloemkool nasi
- rauw verwerkt in een salade met hardgekookt ei en tomaat
- kort roerbakken en toevoegen aan bouillon voor een heerlijke soep
- serveren met gesmolten oude kaas of brie
- smoren met andere groenten als bijgerecht
- stoven met ui
Chinese kool bevat 2 gr koolhydraten per 100 gram rauw product.
Frittata van Chinese kool
Stemmen: 6
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Erg lekker om zo restjes van groenten weg te werken.
Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie
De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies " om u hiermee de beste surfervaring te geven die mogelijk is. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.
En wat doe je met de rookworst?