Eimuffin met braadworst en kaas

Eimuffin met braadworst en kaas Glutenvrij,makkelijk om mee te nemen, strenge fase, afval fase, bijna op gewicht fase Deze eimuffins zijn snel en gemakkelijk te maken en makelijk mee te nemen voor onderweg. Of je ze nu eet als ontbijt, lunch of als tussendoortje, het stilt je trek. Je kunt uiteraard variëren met ingrediënten en kruiden voor de smaak. Deze versie van eimuffin is gemaakt met braadworst en kaas en is van één van de leden van onze facebookgroep Zoete muffin Een muffin is een licht gezoet klein” broodje “of “cakeje”, al dan niet in een papieren vormpje. Ze worden normaal gegeten bij het ontbijt of bij de thee. Ze bevatten geen boter, maar olie en worden gemaakt door de droge bestanddelen met de vochtige te mengen en nadien te bakken. Ze bestaan in vele variaties, zoals onder andere met fruit, bessen en chocolade. Ze kunnen ook versierd worden met glazuur. Echter passen muffins zo als deze, niet in de koolhydraatarme levensstijl. Enkele “zoete” muffins welke wel binnen de koolhydraatarme levensstijl vallen zijn: Muffins zonder meel Mini muffins Pinda kaas muffins Deze laatste zijn voor de opgewichtfase en niet voor de afval en strenge fase, omdat pinda's te veel koolhydraten bevatten, maar pindakaas veelal te veel suiker. Biologische pindakaas is zonder toevoegingen, maar bevat ook meer koolhydraten dan je denkt. Pinda's horen niet in de strenge fase en afvalfase. Als je bijna op gewicht bent kun je er met mate van genieten. Hartige muffin Hartige varianten, waarbij geen suiker aan het “deeg” is toegevoegd, worden soms gevuld met groente. Muffins worden vaak gebruikt om uit te delen, of als tussendoortje. De muffin is oorspronkelijk afkomstig uit de Verenigde Staten. Engelse muffins, gemaakt met gist, maken vaak onderdeel uit van een afternoon tea. Andere voorbeelden van hartige muffins zijn: Snelle keto mc muffins Hartige eimuffins Muffins zijn het ideale ontbijt en meeneem ontbijt of lunch. Ook als je een dagje op stap gaat zijn eimuffins makkelijk mee te nemen. Deze variatie van eimuffins zijn bereid met braadworst en kaas wat een zeer verrassende smaakvariatie op levert. Braadworst Braadworst (Duits: Bratwurst) is een soort worst gemaakt van varkens-, rund- of kalfsvlees. Een braadworst is geschikt om in een pan te braden of op een barbecue te grillen. Braadworsten worden opgestopt in schoongemaakte dierlijke darmen, onder meer van varkens en schapen. Bij de bereiding in de pan wordt een braadworst dichtgeschroeid in boter en daarna circa 15 minuten gebraden. Vooraf aan de bereiding op de barbecue wordt een braadworst eerst half gaar gekookt. Er wordt ook meestal wel zuurkool bij gezet. Echter kun je ook variëren met braadworst zoals in deze eimuffin.
Koolhydraatarme eimuffin met braadworst en kaas-Slank4U2
Eimuffin met braadworst en kaas
Stemmen: 4
Score: 3.25
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze muffins zijn snel en gemakkelijk te maken en makelijk mee te nemen voor onderweg. Of je ze nu eet als ontbijt, lunch of als tussendoortje, het stilt je trek. Je kunt uiteraard variëren met ingrediënten en kruiden voor de smaak.
Porties
4 muffins
Porties
4 muffins
Koolhydraatarme eimuffin met braadworst en kaas-Slank4U2
Eimuffin met braadworst en kaas
Stemmen: 4
Score: 3.25
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze muffins zijn snel en gemakkelijk te maken en makelijk mee te nemen voor onderweg. Of je ze nu eet als ontbijt, lunch of als tussendoortje, het stilt je trek. Je kunt uiteraard variëren met ingrediënten en kruiden voor de smaak.
Porties
4 muffins
Porties
4 muffins
Ingrediënten
Porties: muffins
Eenheden:
Instructies
  1. Verwijder het velletje van het braadworstje en bak deze licht aan in de koekenpan (hoeft niet helemaal gaar, gaart nog door in de oven).
  2. Kluts 2 eieren met 2 el geraspte kaas en een beetje zout en peper.
  3. Verdeel de braadworst over de vormpjes en giet daar overheen het ei mengsel.
  4. Bak het geheel 20 minuten in de oven 180 Celsius.
Notities

Let op: Onze recepten zijn berekend met een Amerikaans voedingswaardesysteem.

Dit betekent dat je de vezels van de koolhydraten moet aftrekken in de onderstaande voedingswaarde tabel!

Wij hebben dit al voor je gedaan en per portie bevat dit gerecht 0,9 gr koolhydraten.
Geschikt voor : strenge fase, afval fase, bijna op gewicht fase.

Voedingswaarde
Eimuffin met braadworst en kaas
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 163 Calorieën uit Vetten 126
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 14g 22%
Verzadigd Vet 4g 20%
Transvet 0.1g
Meerv. Onverzadigd Vet 2g
Enkelv. Onverzadigd Vet 6g
Cholesterol 133mg 44%
Natrium 837mg 35%
Kalium 111mg 3%
Totaal Koolhydraten 1g 0%
Voedingsvezels 0.1g 0%
Suikers 0.4g
Eiwitten 9g 18%
Vitamine A 4%
Vitamine C 0.5%
Calcium 7%
Ijzer 5%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Bron vermelding: Bianca Kral op de facebookgroep koolhydraatarm afvallen met Slank4u2 

Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.