Pagina inhoud


Ze zijn krokant aan de buitenkant en zacht van binnen en echt super om te gebruiken voor allerlei dips. De dips volgen binnen kort. En lekker als "soep" stengel.
Als je de stengels nog droger en nog krokanter wil hebben , dan bak je ze ongeveer 20 minuten langer in de oven op 125 C.
Prep Tijd |
10 minuten |
Kook Tijd |
25-30 minuten |
|
|
![]() |
Ze zijn krokant aan de buitenkant en zacht van binnen en echt super om te gebruiken voor allerlei dips. De dips volgen binnen kort. En lekker als "soep" stengel.
Als je de stengels nog droger en nog krokanter wil hebben , dan bak je ze ongeveer 20 minuten langer in de oven op 125 C.
|
Ingrediënten
Stengels
- 100 gr amandelmeel
- 110 gr lijnzaadmeel lijnzaad fijnmalen
- 30 gr kokosmeel
- 2 el chiazaad
- 2 el psysilliumvezels
- 1 tl zout
- 240 ml water evt extra als het te droog is
Topping
- 2 grote eigelen of water of gesmolten ghee als je het eivrij wil houden
- 4 el zaden gemixt karwij, sesam, maanzaad enz.
- 2 el parmezaanse kaas geraspt
- 1 tl zeezout of Himalaya zout grof
Porties:
Eenheden:
Instructies
- Mix eerst de droge ingrediënten door elkaar en voeg daarna het water toe.
- Leg het afgedekt in de koelkast om 15 tot 20 minuten te laten rusten. Zet intussen de oven aan om 175 graden.
- Verdeel het deeg in vieren en daarna elk deel in vijf stukken. Maak je vingers nat en rol het deeg om soepstengels te vormen. Ongeveer 25 cm lang maken. Of tussen twee lagen bakpapier uitrollen en smalle repen snijden met een pizzaroller of zoiets.
- Leg op bakplaat met bakpapier en besmeer de stengels met eigeel (of iets anders om te plakken). Bestrooi met de zaden en/of geraspte kaas. Ik heb er zelf nog gerookt paprikapoeder over gestrooid.
- Plaats in de oven en bak 25 tot 30 minuten. Wil je ze wat knapperiger, zet de oven dan omlaag naar 125 graden en bak nog eens 25 tot 30 minuten.
Notities
Recept ketodiet, vertaald, bewerkt en foto's door Diana Voermans
Wil jij ook recepten voor ons vertalen (Engels), uitproberen en mooie foto's maken meld je dan aan voor ons vertaalteam.
Stuur een email naar slank4u2@ziggo.nl ovv vertalen recepten.
Deel dit Recept
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.