KHA Boerenkool quiche met rookworst en spekjes

Ondanks dat het pas september is en vandaag 20 graden in het zonnetje, had ik toch zin in iets met boerenkool. Vorige week hebben we op een braderie biologische rookworsten gekocht en die smeekten om uit de vriezer gehaald te worden. Aangezien de herfstboerenkool alweer in de winkels ligt, hier een heerlijk recept voor boerenkoolquiche met rookworst en spekjes. Ik vond het erg smakelijk, bijna net boerenkool stamppot, die ik voor mijn man had gemaakt.
koolhydraatarme-boerenkool-quiche-slank4u2-stuk
KHA Boerenkool quiche met rookworst en spekjes
Stemmen: 7
Score: 3.86
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Smakelijk boerenkool ovengerecht met rookworst en spekjes. Geen stamppot, maar wel zo lekker.
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Passieve Tijd
45 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Passieve Tijd
45 minuten
koolhydraatarme-boerenkool-quiche-slank4u2-stuk
KHA Boerenkool quiche met rookworst en spekjes
Stemmen: 7
Score: 3.86
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Smakelijk boerenkool ovengerecht met rookworst en spekjes. Geen stamppot, maar wel zo lekker.
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Passieve Tijd
45 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Passieve Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de boerenkool in circa 25 minuten gaar in een klein beetje water en zout. Bak de spekjes uit in een pan. Kluts de eieren samen met de room.
  3. Vet een ovenschaal in met een beetje roomboter of olie. Giet de boerenkool af en meng de spekjes en de rookworst door de boerenkool. Breng dit eventueel op smaak met zout en peper
  4. Vul het boerenkool mengsel in de ovenschaal en schenk er het eimengsel overheen. Strooi de kaas op de bovenkant. Bak de quiche in een voorverwarmde oven op 180 graden in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin.
    koolhydraatarme-boerenkool-quiche-slank4u2
Notities

Variatie tip
Je kunt i.p.v. geraspte kaas ook geitenkaas gebruiken of een pittige kaas die je zelf raspt. In plaats van slagroom kun je ook crème fraîche gebruiken. De kaas kan ook door het eimengsel gedaan worden en dan op de boerenkool.
Je kunt ook nog wat ui en of rode paprika toevoegen aan de boerenkool. I.p.v. spekjes kun je ham of kalkoen reepjes gebruiken.
I.p.v. rook worst kun je biologische rookworst gebruiken of chorizo die je even hebt uitgebakken.

Kortom, variatie genoeg met een schotel, die je op ontelbare verschillende manieren kan klaarmaken.

Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.