Pagina inhoud
- 400 gr boerenkool voorgesneden
- 5 eieren geklutst
- 200 ml slagroom
- 1 rookworst in plakjes
- 100 gr spekjes gebakken
- 100 gr kaas geraspt
- peper en zout
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de boerenkool in circa 25 minuten gaar in een klein beetje water en zout. Bak de spekjes uit in een pan. Kluts de eieren samen met de room.
- Vet een ovenschaal in met een beetje roomboter of olie. Giet de boerenkool af en meng de spekjes en de rookworst door de boerenkool. Breng dit eventueel op smaak met zout en peper
- Vul het boerenkool mengsel in de ovenschaal en schenk er het eimengsel overheen. Strooi de kaas op de bovenkant. Bak de quiche in een voorverwarmde oven op 180 graden in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin.
Variatie tip
Je kunt i.p.v. geraspte kaas ook geitenkaas gebruiken of een pittige kaas die je zelf raspt. In plaats van slagroom kun je ook crème fraîche gebruiken. De kaas kan ook door het eimengsel gedaan worden en dan op de boerenkool.
Je kunt ook nog wat ui en of rode paprika toevoegen aan de boerenkool. I.p.v. spekjes kun je ham of kalkoen reepjes gebruiken.
I.p.v. rook worst kun je biologische rookworst gebruiken of chorizo die je even hebt uitgebakken.
Kortom, variatie genoeg met een schotel, die je op ontelbare verschillende manieren kan klaarmaken.
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.