Bessen parfait
Smakelijk en feestelijk toetje voor je kerstdiner, maar ook zonder gelegenheid een feestje om te eten.
Parfait wordt ook wel stilstaand ijs genoemd. Het is een luxe ijs soort die zonder machine gemaakt kan worden. Parfait is een luchtig mengsel van eidooier, room en suiker en kan in verschillende smaken bereid worden.
Het wordt stilstaand bevroren zonder in te roeren. Hoe lager de temperatuur van de diepvriezer is, des te beter het ijs wordt. Het beste is als de temperatuur tussen -20 en -30 graden Celsius ligt, want als het langzaam invriest worden ijskristallen gevormd.
Bessen zijn met de feestdagen weer volop te krijgen, ook ander rood fruit zoals bramen, frambozen en aardbeien. Het is dan wel van ver of uit de kassen en smaakt anders dan zomerfruit, minder smaakvol. Ook diepvriesfruit is uitstekend te gebruiken. Dit ligt bij de meeste supermarkten het hele jaar door in de vriezer.
Dit toetje is geschikt voor fase 2 van Atkins door het gebruik van yoghurt en de rode vruchten.
zowel tijdens de feestdagen als een perfect tussendoortje tijdens de zomerdagen.
Maak je een diner met meerdere gangen dan is deze parfait heerlijk als 3e gang om de smaakpapillen weer even te rebooten.
De hoeveelheid is dan voor 8 kleine glaasjes.
Bessen parfait
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Smakelijk en feestelijk toetje voor je kerstdiner, maar ook zonder gelegenheid een feestje om te eten.
Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie
De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies " om u hiermee de beste surfervaring te geven die mogelijk is. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.