Bamitaart

Koolhydraatarme bamitaart. Een heerlijke bamitaart maar dan zonder de mie en het bladerdeeg. Glutenvrij en lactosevrij, daarnaast koolhydraatarm voor elke fase. Wil je een vegetarische versie maken, gebruik dan blokjes tofu of vegetarisch gehakt. Een portie bevat, ondanks alle groenten, maar 2 gr koolhydraten. Soms heb je zin in smaken van "vroeger", dus voor je koolhydraatarm ging eten. Een van de dingen die ik soms mis is bami. Nu kun je dus gewoon de zero pasta gebruiken, maar de zakjes kruiden kun je weer niet gebruiken i.v.m. de hoeveelheid koolhydraten. Hoef je niet meer af te vallen, dan kun je uiteraard zo'n zakje met alleen kruiden gebruiken van de Conimex, niet diegene met gedroogde groenten erin. Zelf een kruidenmix maken is een optie, maar ik ben het recept van de bami kruiden nog niet tegen gekomen. Dus als je suggesties hebt, dan hoor ik het graag. Ik vind iets knapperige groenten erg lekker, dus ik heb de groenten van te voren ook niet mee gegaard. Zo behouden ze hun knapperige bite, maar zijn niet rauw. Ik ben gewoon aan de slag gegaan en heb de smaak zo goed mogelijk benaderd. Ik heb gesmuld, dat kan ik je wel vertellen. Ik heb een alternatieve saté saus gemaakt, maar dan van notenpasta (amandelen). Ik zal dit recept van de week vloggen en ook op de website zetten. Voor de afvalfase kun je beter geen pinda's gebruiken, zij bevatten enorm veel zetmeel en dus koolhydraten. Amandelen, paranoten, walnoten en pecan noten zijn de beste koolhydraatarme opties. Hiervoor doe je een aantal eetlepels notenpasta in een steelpannetje. Je voegt wat geperste knoflook toe en wat ongezoete amandelmelk voor een dunner geheel. 1 flinke tl sambal en 1 el Kikkoman sojasaus. Vind je het te sterk, voeg je wat zoetstof toe, is het te dik, dan nog wat melk, is het te dun, dan wat meer notenpasta. Je smeert de saus over de bovenkant van je stuk taart. En smullen maar! De bamitaart is ook prima in te vriezen of mee te nemen als lunch voor de volgende dag.
koolhydraatarme-bamitaart-slank4u2
Bamitaart
Stemmen: 4
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een heerlijke koolhydraatarme bamitaart die prima zowel als lunch als avondmaaltijd gegeten kan worden.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
koolhydraatarme-bamitaart-slank4u2
Bamitaart
Stemmen: 4
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een heerlijke koolhydraatarme bamitaart die prima zowel als lunch als avondmaaltijd gegeten kan worden.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven op 200 C
  2. Verhit een koekenpan en bak het gehakt rul met wat peper en zout, kerriepoeder en sambal en soja saus. Voeg de knoflook en de gember toe en bak even mee. De smaken moeten krachtig zijn.
  3. Snijd alle groenten in fijne repen en bak heel even kort mee met het gehaktmengsel.
  4. Kluts 2 eitjes en bak een omelet. Snij de omelet in reepjes en vermeng met het gehaktmengsel.
  5. Stort het mengsel in een springvorm (24 cm).
  6. Kluts de andere eieren en stort dit over het gehakt groenten mengsel.
  7. Bak in de oven op 200 C ongeveer 30 a 40 minuten in het midden van de oven. Check tussendoor of je groenten bovenop niet verbranden, leg anders een stuk zilverfolie erover heen. Check of de taart gaar is door er een prikker in te steken, als het nat is, even langer in de oven. De oventijd is afhankelijk van de maat springvorm of ovenschaal die je gebruikt.
Notities

Koolhydraten pp 2 gram.

Recept en foto door Jolanda Peeters

Deel dit Recept

Geef een reactie