Aubergine-tomaten ovenschotel
Een heerlijke koolhydraatarme groenten ovenschotel die glutenvrij is en ei-vrij.
Het is makkelijk lactose intolerant proof te maken is door buffel mozzarella te gebruiken (geen/weinig lactose) en de Parmezaanse kaas weg te laten alhoewel hier ook maar enkele sporen van lactose inzitten, dus wel gebruikt kan worden bij lactose intolerantie. In Nederlandse harde kaas, zoals Goudse kaas, zit geen lactose.
Veel mensen zeggen dat ze aubergine niet lusten of lekker vinden, maar het is zo'n soort groenten die diepte aanbrengt in je gerechten.
Mits je niet overgevoelig bent voor nachtschadeplanten, moet je het gewoon een keer uitproberen.
Nachtschade planten zijn onder andere de aardappel, de aubergine, de paprika en de tomaat.
De aubergine is een plant uit de nachtschadefamilie . De plant komt van oorsprong uit Myanmar en werd door de Arabieren in de middeleeuwen in het spaanse Andalusïe geïntroduceerd. Omstreeks het midden van de 15e eeuw in Europa geïntroduceerd vanuit Spanje. Sinds enige tijd wordt deze groente ook volop door Nederlandse tuinders geteeld. In China en India is deze groente al duizenden jaren bekend.
De in Nederland en België meest verkochte aubergine heeft een glanzende donkerpaarse schil (de kleur aubergine is ernaar vernoemd) en bijna wit vruchtvlees. De smaak is bitter tot neutraal en zit voornamelijk geconcentreerd in de schil. Dat heeft het voordeel dat aubergine met bijna elk ander ingrediënt kan worden gecombineerd. In het bijzonder met 'stevige' smaakmakers als knoflook of geurige groene kruiden als marjolein en basilicum. In de mediterrane keuken is naast courgette , de aubergine een erg belangrijke groente.
Aubergine bevat 3,5 gr koolhydraten per 100 gram onbereid product.
Deze schotel is in alle jaargetijden lekker bij een stukje gebakken of gegrilde vis of kip.
Voor familie en vrienden kun je er gebakken aardappelen bij serveren of rijst. Als vegetarische maaltijd met een vegaburger ook erg lekker.
Aubergine-tomaten ovenshotel
Stemmen: 15
Score: 3.4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een heerlijke, makkelijke en vegetarische ovenschotel
Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie
De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies " om u hiermee de beste surfervaring te geven die mogelijk is. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.