Koolhydraatarm brood, het is er in allerlei soorten en maten.
Je hoort en leest er veel over, maar wat is nu het beste?
Als je net begint met koolhydraatarm, dan mis je best wel je boterham en je broodjes, lekker belegd met van alles, of gewoon simpel met kaas. Juist binnen koolhydraatarm is het de clou om anders te leren eten en niet terug te grijpen op vervangingen van de gangbare producten.
De reden hiervoor is dat in veel van die vervangende producten te veel ingrediënten zitten die in de afvalfase voor een goed gewichtsverlies zorgen . Buiten de recepten die niet alleen bestaan uit vervangende melen zoals amandelmeel.
In fabrieksmatig of gekocht koolhydraatarm brood zit ook niet altijd precies wat je mag hebben. Ondanks het predicaat kha brood, zitten er toch granen in of suiker. Bovendien is het schreeuwend duur. Er zitten vaak meer koolhydraten in dan je denkt en vergeet dus vooral niet op de ingrediënten lijst te kijken wat je allemaal binnen krijgt. Als je er gevoelig voor bent, val je er niet mee af.
Beperk het gebruik van gekocht kha brood tot 1 of 2 keer in de week en maak er dan een feestje van. Zoals in dit recept belegd met een heerlijk mengsel van hüttenkäse en sla, komkommer en radijs.
Dit is het allereerste recept dat getest is door ons testpanel!
Wij zijn hier heel dankbaar voor en danken Monique Neels voor haar moeite en inbreng, super!
Wil jij ook recepten voor ons uitproberen en een mooie foto hiervan maken voor op deze website?
Stuur dan een mailtje naar slank4u2@ziggo.nl ovv testpanel. Wij zoeken ook mensen die de Engelse taal machtig zijn en engelstalige recepten willen uitproberen en vertalen.
Het recept van het Ciabatta broodje vind je onder de link.
Koolhydraatarm brood: belegd met hüttenkäse
Stemmen: 2
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een frisse start van de dag begint met een kha broodje belegd met Hüttenkäse, sla, radijs en komkommer!
Tip van de tester van dit recept: Ik maak de hüttenkäse altijd aan met een scheutje olijfolie, wat sap van citroen of limoen en peper en zout, dat geeft ff wat meer smaak aan de hüttenkäse
Een frisse start van de dag begint met een kha broodje belegd met Hüttenkäse, sla, radijs en komkommer!
Tip van de tester van dit recept: Ik maak de hüttenkäse altijd aan met een scheutje olijfolie, wat sap van citroen of limoen en peper en zout, dat geeft ff wat meer smaak aan de hüttenkäse
Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie
De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies " om u hiermee de beste surfervaring te geven die mogelijk is. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.