Kokosmakronen (met chocolade)

Handig tussendoortje deze makkelijk te maken koekjes, makkelijk te eten (dus kijk uit) en makkelijk te bewaren. De volgende dag zijn ze namelijk nog lekkerder. De chocolade is optioneel, het hoeft niet. Als je geen Griekse yoghurt mag, dan kun je slagroom gebruiken om ze wat smeuïger te maken. Gebruik voldoende vocht omdat kokosmeel veel vocht vasthoudt.
Kokosmakronen (met chocolade)
Stemmen: 3
Score: 4.33
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Heerlijk voor bij de koffie of thee. Of gewoon tussendoor als je er zin in hebt. Bewaar in een afgesloten trommel, de volgende dag zijn ze nog lekkerder!
Porties
16 stuks
Porties
16 stuks
Kokosmakronen (met chocolade)
Stemmen: 3
Score: 4.33
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Heerlijk voor bij de koffie of thee. Of gewoon tussendoor als je er zin in hebt. Bewaar in een afgesloten trommel, de volgende dag zijn ze nog lekkerder!
Porties
16 stuks
Porties
16 stuks
Ingrediënten
Porties: stuks
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg op de bakplaat alvast een vel bakpapier (of een siliconen of teflon bakmat).
  2. Smelt de boter en het kokosvet.
  3. Splits de eieren en mix de eiwitten stijf met een snuf zout op de hoogste stand van de mixer. Zorg dat je kom en haken vetvrij zijn, door deze schoon te maken met citroen sap op een doekje. Even nadrogen.
  4. Meng dan alle overige ingrediënten, inclusief eigelen door de eiwitten, tot je een smeuïge massa hebt.
  5. Schep 16 hoopjes, met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Maak de hoopjes niet te dun dan worden de koekjes snel bruin en te droog.
  6. Plaats 10-15 minuten in de warme oven op het middelste rooster. Kijk de laatste minuten regelmatig of je ze bruin en stevig genoeg vindt. Laat ze afkoelen, koud zijn ze lekkerder en smeuïger.
  7. Verwarm de chocola au bain marie en giet vanaf een lepel de gesmolten chocola over de koekjes. Bestrooi evt. met gemalen kokos, schud overtollig kokos eraf en laat stollen op een bord.
Notities

Recept oude koolhydraatarme dieet en recepten facebookpagina, verbeterd door Anna Karina van Denderen, bewerkt door Jolanda Peeters

Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.