Pagina inhoud
Ingrediënten
- 3 eieren
- 50 gr gemalen kokos
- 25 gr kokosmeel
- 1 el griekse yoghurt of slagroom
- 20 gr roomboter
- 5 gr kokosboter/vet
- 2 tl gemberpoeder
- 1 tl kaneel
- zout
- 25 gr gesmolten chocloade 85%
- 10 gr gemalen kokos voor de garnering
Porties: stuks
Eenheden:
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg op de bakplaat alvast een vel bakpapier (of een siliconen of teflon bakmat).
- Smelt de boter en het kokosvet.
- Splits de eieren en mix de eiwitten stijf met een snuf zout op de hoogste stand van de mixer. Zorg dat je kom en haken vetvrij zijn, door deze schoon te maken met citroen sap op een doekje. Even nadrogen.
- Meng dan alle overige ingrediënten, inclusief eigelen door de eiwitten, tot je een smeuïge massa hebt.
- Schep 16 hoopjes, met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Maak de hoopjes niet te dun dan worden de koekjes snel bruin en te droog.
- Plaats 10-15 minuten in de warme oven op het middelste rooster. Kijk de laatste minuten regelmatig of je ze bruin en stevig genoeg vindt. Laat ze afkoelen, koud zijn ze lekkerder en smeuïger.
- Verwarm de chocola au bain marie en giet vanaf een lepel de gesmolten chocola over de koekjes. Bestrooi evt. met gemalen kokos, schud overtollig kokos eraf en laat stollen op een bord.
Notities
Recept oude koolhydraatarme dieet en recepten facebookpagina, verbeterd door Anna Karina van Denderen, bewerkt door Jolanda Peeters
Deel dit Recept
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.