Kip Cordon Bleu snackballen

Ik struin regelmatig het grote web af op zoek naar lekkere koolhydraatarme recepten. Ik zat van de week in de lappenmand, ziek en geen fut, maar wel tijd om te zoeken. Zo kwam ik dit recept tegen in een Amerikaanse blog. Ik was eigenlijk op zoek naar een manier om een mooi krokant jasje te krijgen bij het frituren voor mijn recept van kroketten en bitterballen. Echter dat experiment is nu even mislukt, morgen een nieuwe poging. Ook het jasje in dit Amerikaanse recept was niet lekker en voldeed niet aan wat ik onder een krokant jasje versta. Het zag er wel erg mooi uit, daar niet van. Het moet knapperig zijn, net hetzelfde als een echte kroket en bitterbal. Na heel veel experimenteren vanmiddag is dat gelukt, en echt goed gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Je moet vet gehakt gebruiken zoals kip gehakt of varkens gehakt en je kunt geen mager rundergehakt gebruiken. De ballen worden dan gort droog en kunnen meteen de prullenbak in. De ingrediënten die ik gebruikt heb voor de korst zijn NIET te vervangen, want geloof me, ik heb verschillende combinaties uit geprobeerd en daarvan waren sommige echt niet te eten.
Allerlei "paneer" jasjes
Allerlei "paneer" jasjes
Het recept is een heerlijke krokante bal geworden met een friszure dipsaus. De ballen zijn redelijk zout door de ham en de knabbelbacon, dus wees voorzichtig met het toevoegen van zout. Lekkere snackballen voor bij de "borrel" of gewoon in het weekend als tv snack.
Kip Cordon Bleu snackballen
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Lekkere snackballen voor bij de "borrel" of gewoon in het weekend als tv snack.
Porties
10 a 12 ballen
Porties
10 a 12 ballen
Kip Cordon Bleu snackballen
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Lekkere snackballen voor bij de "borrel" of gewoon in het weekend als tv snack.
Porties
10 a 12 ballen
Porties
10 a 12 ballen
Ingrediënten
Voor de gehaktballen
Voor de korst
Voor de saus
Porties: ballen
Eenheden:
Instructies
Voor de gehaktballen
  1. Voeg samen met het gehakt, het ei, amandelmeel, Parmezaanse kaas, zout, peper, paprika en knoflookpoeder, gedroogde peterselie en de fijn gesneden ham, alles samen in een middelgrote kom. Meng alles goed door elkaar en vorm 10 ballen. Pak een bal en steek het stukje kaas erin en rol de bal mooi op totdat je geen kaas meer ziet.
Voor de korst
  1. Doe in een kom de kokosbloem en de paprika poeder. In een andere kom de fijngemalen knabbelbacon. In de derde kom een losgeslagen ei, misschien dat je er 2 nodig hebt. Haal eerst een bal door het ei, dan door de bloem. Het is makkelijk om de bal los te laten en met het kommetje te schudden, zo krijg je een mooie bal die overal bedekt is met bloem. Haal nogmaals door het ei en nu door de fijngemalen knabbelbacon. Zorg dat de bal helemaal bedekt is. doe dit voor alle ballen en leg ze op een bord, iets van elkaar af. Duw niet te hard op de ballen, dan verdwijnt het laagje. Verwarm olie in een anti aanbak pan, de ballen moeten onder de olie liggen. Of verwarm een frituurpan. Bak de ballen in 4 a 5 minuten gaar en mooi goudgeel op 180 graden. Leg er niet te veel in de pan, dan verlaagt de temperatuur van het vet. Haal ze uit het vet en laat ze afdruipen op een bord belegd met keukenpapier. Serveer met de saus.
Voor de saus
  1. Snijd de zoetzure augurk heel fijn en meng alle ingrediënten door elkaar. Serveer de warme ballen met de dipsaus.
Notities

Recept en foto's Jolanda Peeters

Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.