Koffie-IJsroomtaart (met ganache)

Koffie-IJsroomtaart Ketogeen, glutenvrij. Geschikt voor de strenge fase. Eigenlijk is dit een super recept. Ook weer eentje uit de oude doos, in een nieuw jasje gestoken. Ideaal als toetje voor de feestdagen, want het past met zijn 5 ingrediënten, waarvan er vier 0 gr koolhydraten bevatten, super goed in de ketogene fase van het dieet. Alleen de slagroom bevat koolhydraten en als je een beetje goed oplet vind je slagroom met 2 gr koolhydraten per 100 ml en dan tel je alleen die. Eieren tellen we al heel lang niet meer, gelatine bevat zo weinig dat het amper mee telt en koffie is vaak 0, maar dat kan per merk verschillen. Dus totale gerecht om en nabij de 24 gr koolhydraten, 4 gram per portie. Voor een dessert niet echt slecht, vind je wel? Ik heb het nu in een grote bak gemaakt en er met een ijsschep bolletjes van gemaakt. Een andere optie is om het meteen in de bakjes te doen en in te vriezen. Dan krijg je een vaste massa in het potje. Je kunt er nog wat cacao over strooien of zelfs je eigen koolhydraatarme ganache maken. Hiervoor smelt je 125 crème fraîche in een saus pannetje ( of in een bakje in de magnetron). NIET laten koken, het mag wel bubbelen aan de zijkant. Als je denkt dat het gaat koken, verwijder je het van de warmtebron en breek je 200 gram chocolade van 99& ( bv Lindt) erin en roert het door de warme crème. Gewoon blijven roeren totdat alle chocolade is opgelost en het mengsel gaat glanzen en klaar is je ganache. Je kunt er een koffie Ijsroomtaart van maken als je het ei-room mengsel in een kleine iets hogere springvorm giet. Vet die dan wel van te voren in en leg er bakpapier in, zo voor kom je dat de taart aan je springvorm blijft vastplakken. Nu maak je een kleine taartje met 6 porties, die ruim voldoende zijn voor een toetje, aangezien het een machtig dessert is. Al dan niet maak je er nog ganache bij en grof gestampte noten sprenkel je er over heen. Waarom gebruiken gebruiken we gelatine en geen agar agar? Het grote verschil zit in de koolhydraten. Gelatine bevat 0 gr koolhydraten en agar agar 80 gr per 100 gr. Meer ijs recepten: Mascarpone ijs dessert Kokosadvocado ijs
ketogeen-koffie-ijsroomtaart-slank4u2
Koffie-IJsroomtaart
Stemmen: 4
Score: 3.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Heerlijk dessert met een chocolade ganache als extraatje. Het is erg machtig, ook het ijs. Dus kleine porties zijn voldoende. Als je het in een kleine springvorm maakt kun je het opdienen als een ijstaart en kleine punten van snijden ( met een warm mes).
Porties
6 porties
Porties
6 porties
ketogeen-koffie-ijsroomtaart-slank4u2
Koffie-IJsroomtaart
Stemmen: 4
Score: 3.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Heerlijk dessert met een chocolade ganache als extraatje. Het is erg machtig, ook het ijs. Dus kleine porties zijn voldoende. Als je het in een kleine springvorm maakt kun je het opdienen als een ijstaart en kleine punten van snijden ( met een warm mes).
Porties
6 porties
Porties
6 porties
Ingrediënten
Koffie roomijs
ganache
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
Koffie roomijs
  1. Eerst de koffie maken, die moet namelijk koud zijn voor gebruik. Je lost hiervoor de 6 eetlepels oploskoffie op in een half koffiekopje kokend water.
  2. De blaadjes gelatine weken in koud water.
  3. De eidooiers, zoetstof en de KOUDE koffie in een grote kom zeer luchtig kloppen met een mixer. ( 5 à 10 minuten )
  4. De kom in een grote pan met kokend water plaatsen (au bain marie) en de inhoud verder blijven kloppen. (ondertussen het water -niet borrelend- aan de kook houden) tot het een crèmige massa is geworden. De crème moet heet zijn !!
  5. De gelatine uitknijpen en meteen door de nog hete crème kloppen. De kom nu in koud water plaatsen om af te koelen en nu en dan omroeren. Intussen de slagroom zeer stijf kloppen .
  6. Als de crème voldoende afgekoeld is maar nog niet dik, de slagroom er voorzichtig onder scheppen. De massa in een grote puddingvorm gieten, of in verschillende kleine potjes en in de diepvries plaatsen .
  7. Er is wel wat werk aan en je moet zien dat de crème goed gebonden is, want anders zakt de koffie uit naar de bodem terwijl hij in de diepvries staat. Dan kun je hem wel eten, maar hij is minder lekker. Geen te grote porties nemen, het ijs is vrij zwaar maar wel heel lekker. Je kunt het mengsel ook in de ijs machine gieten en zo verder bereiden.
  8. Je kunt ervoor kiezen om het gewoon in een bak in te vriezen en er vlak voor het opdienen uit te halen en dan bolletjes van te scheppen. Maar ook kun je het meteen invriezen in kleine bakjes, of in een kleine springvorm. Met deze laatste heb je een echte taart en deze kun je versieren met de ganache ( zie recept) en met bv extra een paar grof gestampte noten.
Ganache
  1. Hiervoor smelt je 125 crème fraîche in een saus pannetje ( of in een bakje in de magnetron). NIET laten koken, het mag wel bubbelen aan de zijkant. Als je denkt dat het gaat koken, verwijder je het van de warmtebron en breek je 200 gram chocolade van 99& ( bv Lindt) erin en roert het door de warme crème. Gewoon blijven roeren totdat alle chocolade is opgelost en het mengsel gaat glanzen en klaar is je ganache.
Notities

Let op: Onze recepten zijn berekend met een Amerikaans voedingswaardesysteem.

Dit betekent dat je de vezels van de koolhydraten moet aftrekken in de onderstaande voedingswaarde tabel!

Wij hebben dit al voor je gedaan en per portie bevat dit gerecht 4 gr koolhydraten.
Geschikt voor : de strenge fase.

Dit is berekend zonder de ganache!

Voedingswaarde
Koffie-IJsroomtaart
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 482 Calorieën uit Vetten 450
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 50g 77%
Verzadigd Vet 30g 150%
Meerv. Onverzadigd Vet 2g
Enkelv. Onverzadigd Vet 15g
Cholesterol 348mg 116%
Natrium 55mg 2%
Kalium 116mg 3%
Totaal Koolhydraten 4g 1%
Suikers 0.2g
Eiwitten 5g 10%
Vitamine A 42%
Vitamine C 1%
Calcium 9%
Ijzer 3%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.