Heerlijke schnitzels met een twist
Glutenvrij, ketogeen, alle fases
Hoe maak je een simpele schnitzel wat specialer. Heel simpel, met wat extra ingrediënten die we eigenlijk altijd wel in huis hebben en een oven. Je hoeft niet handig te zijn om dit heerlijke gerecht te maken. Wij houden van snelle en simpele gerechten die koolhydraatarm zijn en vooral lekker.
Eten kan ook met een dieet een feestje zijn. Deze schnitzel is uiteraard te combineren met alle soorten groenten. Net wat je zelf lekker vind.
Onderstaand recept is van één van de leden van onze facebookgroep koolhydraatarm afvallen met Slank4u2.nl
Schnitzel:
De schnitzel, wie kent hem niet. Een populair stukje dun gesneden gebraden vlees. Het kan kalfsvlees zijn, maar ook kippenvlees, varkensvlees of tofoe. Het gerecht is vooral bekend uit de Oostenrijkse keuken maar komt oorspronkelijk uit Milaan. Kalfsvlees is relatief duur en wordt voor schnitzels vaak vervangen door goedkoper varkensvlees, kippenvlees of ander mager vlees. Supermarkten maken van restvlees schnitzels door de delen aan elkaar te plakken met eiwit en ze voor te paneren. Deze producten zijn populair door de lage prijs, de gemakkelijke bereidingswijze en de lekkere baksmaak die de paneerlaag geeft. Die paneerlaag verhult de lagere kwaliteit van het vlees. Varkensschnitzels zijn ook immens populair onder Duitse vakantiegangers. Aan de Spaanse costa's serveren bijna alle restaurants, ook Spaanse of Italiaanse, het gerecht. Een varkensschnitzel heet soms 'Schnitzel Wiener Art' om aan te geven dat het niet de echte, maar een variant is. Veel restaurants noemen een varkensschnitzel echter gewoon 'wienerschnitzel'. Een schnitzel met paprika en andere kruiden door het paneermeel is een zigeunerschnitzel of Hongaarse schnitzel. Door het vervangen van vlees door tofoe is de vegetarische schnitzel ontstaan.
Paneermeel:
In deze levensstijl mag je geen gepaneerde levensmiddelen eten, omdat gewoon paneermeel gemaakt is van tarwe of andere graan producten.
Om toch die lekkere bite te hebben van een krokant korstje bij bv een kip of varkens schnitzel of kipstukjes en zelfs borrelhapjes, zijn er best een aantal alternatieven te bedenken.
In de loop der jaren komen er steeds meer ideetjes bij en ze zijn soms makkelijker dan je denkt.
Koolhydraatarm paneermeel kan je ook heel gemakkelijk zelf maken koolhydraatarm paneermeel
Gebruikte bron: schnitzel
Heerlijke schnitzels met een twist
Stemmen: 8
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een hele simpele manier om je stukje vlees net dat beetje extra te geven.
Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie
De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies " om u hiermee de beste surfervaring te geven die mogelijk is. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.