Heerlijke koolhydraatarme boterkoek voor bij de koffie of gewoon de lekkere trek tussendoor.
Deze boterkoek is makkelijk en snel te maken.
Helaas wel met amandelmeel, dus voor diegene met noten allergie een no go.
Het is rijkelijk voorzien van kcal en vet, dus goed voor je aanvulling van vetten van de dag.
Amandelmeel
Amandelmeel is er in allerlei merken en daarom verschilt ook het aantal koolhydraten per 100 gr.
Het ligt aan de fabrikant (maker) hoeveel gram hele amandelen voor 100 gr amandelmeel worden gemalen. In ieder geval is 100 gram amandelen niet gelijk aan 100 gr amandelmeel.
Amandelmeel wordt steeds duurder in ieder geval. Tot een jaar geleden had je 200 gr voor 2 a 3 Euro, nu is dat soms al het dubbele.
Ik vrees dat het nog duurder wordt omdat de vraag aan het stijgen is en de notenoogst van 2015 mislukt is.
Woon je vlak bij de Duitse grens, dan is het handig om eens een dagje te gaan inkopen. Bij Kaufland kost de amandelmeel nog geen 2 Euro.
Je kunt makkelijk zelf amandelmeel maken.
Gebruik hiervoor ongezouten en ongebrande amandelen. Laat ze een nacht weken in water. Dep ze goed droog en maak in de keukenmachine er meel van. Niet te lang malen, want dan krijg je amandelpasta, een goede basis voor koolhydraatarme bonbons en satésaus.
Is het nu goed om elke dag amandelmeel te eten?
Als je niet stilstaat van noten en voor de rest die dag niets neemt wat met amandelmeel is gemaakt dan kun je dit veilig eten. Sommige mensen staan stil van amandelmeel en van noten in het algemeen, dat is helaas een bekend gegeven.
Variatietips voor het maken van de boterkoek:
- gebruik gestampte noten om door het meel heen te doen
- gebruik speculaaskruiden om door het meel heen te doen
- gebruik cacao om door het meel heen te doen
- je kunt de roomboter vervangen door kokosolie
- je kunt 50 gram ongezoete kokosrasp toevoegen en minder amandelmeel
- je kunt amandelmeel niet 1 op 1 vervangen door kokosmeel
- je kunt amandelmeel wel 1 0- 1 vervangen door ander meel
- de zoetstof kun je aanpassen of vervangen door bv kokosbloemsuiker, honing of agave siroop als dit binnen je
leefwijze past
- lekker door het meel is citroenrasp en citroen aroma
Boterkoek
Stemmen: 24
Score: 3.58
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Lekkere boterkoek die snel klaar is. Heerlijk bij de koffie of gewoon voor de lekkere trek.
Mix goed door elkaar en spreid uit over een ingevette taartvorm.
Bak 20 minuten in de oven op 150 graden tot de randjes bruin zijn
Zet het in de koelkast om af te koelen en snij vervolgens in punten.
Bewaar in de koelkast.
Notities
Totaal aantal koolhydraten is afhankelijk van het merk amandelmeel en slagroom. Dit kan per merk namelijk enorm verschillen, dus let hier goed op.
Daarnaast is het afhankelijk van de grootte van de gesneden puntjes.
Recept oude facebookgroep, bewerkt door Jolanda Peeters, maker foto onbekend (oude facebookgroep)
Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie
De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies " om u hiermee de beste surfervaring te geven die mogelijk is. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.