Bloemkool couscous

We wisten al dat we van bloemkool rijst kunnen maken en ook dat het een van de meest veelzijdige groenten is binnen het koolhydraatarm dieet. Maar wist je dat je er ook couscous van kunt maken en dit als salade op kan eten? Dit recept is Paleo en voor mensen die bijna op gewicht zijn en al op gewicht zijn en meer koolhydraten mogen. Ook bij GOK mag je dit in je koolhydraatuurtje eten. Het bevat namelijk fruit en voor de afvalfases van de koolhydraatarme diëten is dit niet goed. Voor Paleo geldt, liefst alles vers en biologisch. Wil je geen fruit, dan laat je dit weg en verzin je iets anders om je gerecht te kruiden en te versieren.
koolhydraatarm-bloemkool-couscous-slank4u2
Bloemkool couscous
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Couscous van bloemkool. Ook couscous is van bloemkool te maken. Samen met makreel en fruit is dit een makkelijke salade, ook om mee te nemen. Een mooi lunch gerecht dat Paleo vriendelijk is en zeer geschikt voor als je aan het opbouwen bent in koolhydraten.
Porties
4 porties
Porties
4 porties
koolhydraatarm-bloemkool-couscous-slank4u2
Bloemkool couscous
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Couscous van bloemkool. Ook couscous is van bloemkool te maken. Samen met makreel en fruit is dit een makkelijke salade, ook om mee te nemen. Een mooi lunch gerecht dat Paleo vriendelijk is en zeer geschikt voor als je aan het opbouwen bent in koolhydraten.
Porties
4 porties
Porties
4 porties
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Verdeel 2 kleine bloemkolen in roosjes. Maal in de keukenmachine fijn tot de grootte van couscouskorrels.
  2. Snijd 2 tenen knoflook fijn. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit 4 theelepels komijnzaad met de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur. Meng met de bloemkool couscous in een platte schaal. Laat staan tot gebruik.
  3. Rasp de oranje schil van een sinaasappel en pers 1 helft uit. Snijd 20 gram platte peterselie fijn en 2 bosuitjes in ringetjes. Meng het sinaasappelrasp, 4 eetlepels sinaasappelsap, de peterselie en bosui door de bloemkool couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Breek 300 gram graatloze makreelfilet in grove stukken en verdeel met 120 gram granaatappelpitjes over de couscous. Bestrooi met peper.
Notities

Voor het gezin: Snijd een vers meergranen stokbrood in sneetjes en serveer met hummus en de bloemkool couscous.

Recept en foto allerhande

Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.