Hartige Eimuffins

Hartige Eimuffins
Stemmen: 2
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze muffins zijn snel en gemakkelijk te maken en makkelijk mee te nemen voor onderweg. Of je ze nu eet als ontbijt, lunch of als tussendoortje, het stilt je trek. Je kunt uiteraard variëren met ingrediënten en kruiden voor de smaak.
Porties
12 stuks 6 porties
Porties
12 stuks 6 porties
Hartige Eimuffins
Stemmen: 2
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze muffins zijn snel en gemakkelijk te maken en makkelijk mee te nemen voor onderweg. Of je ze nu eet als ontbijt, lunch of als tussendoortje, het stilt je trek. Je kunt uiteraard variëren met ingrediënten en kruiden voor de smaak.
Porties
12 stuks 6 porties
Porties
12 stuks 6 porties
Ingrediënten
Porties: 6 porties
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 190C. Neem individuele siliconen muffinvormpjes of grotere met kuiltjes.
  2. Snij ham en groene paprika in kleine blokjes en snijd lente-uitjes in ringetjes. Vet de vormpjes wat in en leg op de bodem van de vormpjes een laagje ham, kaas, groene paprika en lente-uitjes. Breek de eieren in een kom of grote maatbeker met een schenktuit, dat is handiger voor het uitgieten. Klop de eieren op met peper en zout met een vork.
  3. Giet de eieren over de andere ingrediënten tot de muffin vormpjes bijna vol zijn, maar niet helemaal tot boven aan. (giet wat ei in elk kuiltje, laat het bezinken en giet meer totdat het vormpje bijna vol is.) Roer nu voorzichtig om, om de ingrediënten in het eimengsel verdelen.
  4. Bak 25-30 minuten, of tot het eimengsel gaar is en licht begint te bruinen
Notities

Geschikt voor
Inductiefase Atkins
Koolhydraatarm
Keto-Paleo
Paleo

Per hoofdmaaltijd 2 muffins, per tussendoortje 1 muffin

De muffins blijven zeker een week goed in de koelkast.

Recept oude facebookpagina khader, bewerkt door Jolanda Peeters

Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.