Pagina inhoud

Lekker lang laten sudderen voor een mals stukje rundvlees met een heerlijk smaak. Niet alleen bij rijst erg lekker , maar ook bv rode kool. Uiteraard kun je het rundvlees vervangen door bv kip, dat versnelt de kooktijd aanzienlijk.
Porties | Prep Tijd |
2 personen | 15 minuten |
Kook Tijd |
2 uur |
|
|
![]() |
Lekker lang laten sudderen voor een mals stukje rundvlees met een heerlijk smaak. Niet alleen bij rijst erg lekker , maar ook bv rode kool. Uiteraard kun je het rundvlees vervangen door bv kip, dat versnelt de kooktijd aanzienlijk.
|
Ingrediënten
- 300 gr runderpoulet in kleine blokjes
- 100 gr ui in halve ringen
- 250 gr paprika kleur maakt niet zoveel uit (wel voor de KH)
- 1 el kokosolie
- 3 tenen knoflook
- 1 el tomatenpuree
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- water
- evt Chilipoeder naar smaak
- evt kookroom
Goulashkruiden
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl marjoraan
- 1 tl oregano
- 1 tl tijm
- 1 tl gedroogde bieslook
- 1 tl karwijzaad
- 1 tl komijn
- 1 tl koriander
- 1 tl garam masala
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
- Snijd het vlees in blokjes, de ui schillen, halveren en in dunne ringen snijden. De paprika ontdoen van de zaadlijsten, en in repen snijden. De knoflook uitpersen.
- Doe wat kokosolie in een diepe braadpan en fruit de uien zacht, doe het vlees erbij en laat rondom aanbraden. Voeg de knoflook en paprika toe, kort meebakken.
- Strooi de goulashkruiden over het mengsel , 1 el tomatenpuree en voeg water toe, zodat alles onder staat.
- Laat , met de deksel op de pan en evt op een sudderplaatje, sudderen totdat het vlees zacht is. Voeg tijdens het sudderen water toe als het dreigt aan te branden.
- Als het vlees zacht is en je hebt nog een erg waterige saus, laat het even op hoog vuur inkoken zodat het water verdampt. Voor een extra romig effect kun je er nog wat room aan toevoegen, maar is in principe niet noodzakelijk. Voor een extra pittig effect kun je chilipeper toevoegen.
Notities
Goulashkruiden
1 tl paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl majoraan
1 tl oregano
1 tl tijm
1 tl bieslook
1 tl karwij
1 tl komijn
1 tl garam masala
1 tl koriander
Dit kan teveel zijn voor de hoeveelheid vlees van 300 gram, maar ik hou van pittig en kruidig.
Deel dit Recept
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.