Goulash

Je kunt er wel eens zin in hebben, misschien komt het omdat het regent en het kouder wordt. Er zijn talloze recepten, allemaal erg lekker, maar niet zo koolhydraatarm door de pakjes of zakjes. Dan maar helemaal een nieuw recept bedenken en opbouwen, uiteraard zullen er nog wel wat verbeteringen komen, maar ik vond het heerlijk en smaken als echte goulash. Ik heb het samen gegeten met de Zero rijst van de Action , die ik per ongeluk helemaal verkeerd verwarmd heb, maarrr, die bijzonder goed te eten was. Wat heb ik ermee gedaan? Het zakje van de binnenverpakking gewoon in de magnetron gelegd en verwarmd op 650 en 2 minuten, even laten liggen en toen omgedraaid en 1 minuut op de hoogste staand en zeker 10 minuten laten liggen. Het is toch loei heet, dus maakt niet uit. Ik bedacht mij toen, sjit, ik heb het niet afgespoeld en het zal wel stinken. Nou, helemaal niet en de rijst was super zacht. dus geluk bij een ongeluk, vanaf nu niks meer spoelen, maar gewoon paar minuten in de magnetron en even laten staan.
Goulash
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Lekker lang laten sudderen voor een mals stukje rundvlees met een heerlijk smaak. Niet alleen bij rijst erg lekker , maar ook bv rode kool. Uiteraard kun je het rundvlees vervangen door bv kip, dat versnelt de kooktijd aanzienlijk.
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Kook Tijd
2 uur
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Kook Tijd
2 uur
Goulash
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Lekker lang laten sudderen voor een mals stukje rundvlees met een heerlijk smaak. Niet alleen bij rijst erg lekker , maar ook bv rode kool. Uiteraard kun je het rundvlees vervangen door bv kip, dat versnelt de kooktijd aanzienlijk.
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Kook Tijd
2 uur
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Kook Tijd
2 uur
Ingrediënten
Goulashkruiden
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Snijd het vlees in blokjes, de ui schillen, halveren en in dunne ringen snijden. De paprika ontdoen van de zaadlijsten, en in repen snijden. De knoflook uitpersen.
  2. Doe wat kokosolie in een diepe braadpan en fruit de uien zacht, doe het vlees erbij en laat rondom aanbraden. Voeg de knoflook en paprika toe, kort meebakken.
  3. Strooi de goulashkruiden over het mengsel , 1 el tomatenpuree en voeg water toe, zodat alles onder staat.
  4. Laat , met de deksel op de pan en evt op een sudderplaatje, sudderen totdat het vlees zacht is. Voeg tijdens het sudderen water toe als het dreigt aan te branden.
  5. Als het vlees zacht is en je hebt nog een erg waterige saus, laat het even op hoog vuur inkoken zodat het water verdampt. Voor een extra romig effect kun je er nog wat room aan toevoegen, maar is in principe niet noodzakelijk. Voor een extra pittig effect kun je chilipeper toevoegen.
Notities

Goulashkruiden
1 tl paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl majoraan
1 tl oregano
1 tl tijm
1 tl bieslook
1 tl karwij
1 tl komijn
1 tl garam masala
1 tl koriander

Dit kan teveel zijn voor de hoeveelheid vlees van 300 gram, maar ik hou van pittig en kruidig.

Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.