Pagina inhoud
Ingrediënten
Beslag
- 100 gram amandelmeel
- 25 gram kokosmeel
- 75 gram kokosolie gesmolten
- 2 el Speculaaskruiden
- 1 snufje zout
- 1 tl zuiveringszout
- 2 stuks eieren
- 40 gram sukrin+ kan je vervangen door stevia
- 20 stuks blanke amandelen
Amandelspijs
- 100 gram amandelmeel
- zoetstof naar smaak
- 1 eiwit
Porties: muffins
Eenheden:
Instructies
Spijs
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe alle ingrediënten voor de spijs in een kom en meng met je handen of met een houten lepel goed door elkaar tot je de structuur van spijs hebt.
- Zet even in de koelkast tot je het gaat gebruiken.
Beslag
- Meng in een kom de melen met het zout en de speculaaskruiden.
- Roer goed door elkaar met een garde totdat er geen klontjes meer zijn.
- Meng in een ander kommetje de gesmolten kokosolie met de suiker en eieren.
- Voeg nat en droog samen en doe het zuiveringszout erbij.
- Schep goed door elkaar.
- Dan nu het priegelwerk: schep met een thee- of koffielepeltje een laagje beslag in de mini muffin vormpjes.
- Doe met zo'n zelfde lepeltje een laagje spijs erop en sluit af met weer een laagje beslag.
- Druk er een amandel in.Je hebt genoeg spijs dus je kan zelf bepalen hoeveel je in de kleine muffin wilt stoppen. Hoe meer hoe zoeter het wordt natuurlijk.
- Zet de vorm in de oven en bak zo'n 11 - 13 minuten. Hou het in de gaten, want een minuut te lang kan al betekenen dat ze te droog worden. Als je er zachtjes met je vinger op drukt moeten ze lichtjes terugveren, dan zijn ze goed.
- Laat ze volledig afkoelen op een rekje nadat je ze uit de vorm hebt gehaald.
Notities
De muffins in een afgesloten doos bewaren.
Tip: speculaaskruiden kun je vervangen door kardemonpoeder en kaneel.
Recept mytaste en foto Diana Morsink, bewerkt door Jolanda Peeters
Deel dit Recept
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.