Gevulde Minimuffins

Wat is er ontspannender dan op de bank zitten met een kopje van je favoriete thee en wat lekkers, terwijl buiten de gure wind en de regen tegen de ramen slaat. Lekker weggekropen onder een deken met de kaarsjes aan en je favoriete film op tv. Deze minimuffins zijn een ideaal tussendoortje voor zulke momenten. Speciaal mini, want ze zijn zo lekker dat je meer wilt, dus hou je in!
gevulde-minimuffins-slank4u2
Gevulde Minimuffins
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voor de koude avonden die er weer aankomen is dit een ideaal tussendoortje als je er mini muffins van maakt! Een lekkernij die eruit ziet als een muffin en smaakt naar gevulde speculaas, wat wil je nog meer.
Porties
20 muffins
Porties
20 muffins
gevulde-minimuffins-slank4u2
Gevulde Minimuffins
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voor de koude avonden die er weer aankomen is dit een ideaal tussendoortje als je er mini muffins van maakt! Een lekkernij die eruit ziet als een muffin en smaakt naar gevulde speculaas, wat wil je nog meer.
Porties
20 muffins
Porties
20 muffins
Ingrediënten
Beslag
Amandelspijs
Porties: muffins
Eenheden:
Instructies
Spijs
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe alle ingrediënten voor de spijs in een kom en meng met je handen of met een houten lepel goed door elkaar tot je de structuur van spijs hebt.
  3. Zet even in de koelkast tot je het gaat gebruiken.
Beslag
  1. Meng in een kom de melen met het zout en de speculaaskruiden.
  2. Roer goed door elkaar met een garde totdat er geen klontjes meer zijn.
  3. Meng in een ander kommetje de gesmolten kokosolie met de suiker en eieren.
  4. Voeg nat en droog samen en doe het zuiveringszout erbij.
  5. Schep goed door elkaar.
  6. Dan nu het priegelwerk: schep met een thee- of koffielepeltje een laagje beslag in de mini muffin vormpjes.
  7. Doe met zo'n zelfde lepeltje een laagje spijs erop en sluit af met weer een laagje beslag.
  8. Druk er een amandel in.Je hebt genoeg spijs dus je kan zelf bepalen hoeveel je in de kleine muffin wilt stoppen. Hoe meer hoe zoeter het wordt natuurlijk.
  9. Zet de vorm in de oven en bak zo'n 11 - 13 minuten. Hou het in de gaten, want een minuut te lang kan al betekenen dat ze te droog worden. Als je er zachtjes met je vinger op drukt moeten ze lichtjes terugveren, dan zijn ze goed.
  10.  Laat ze volledig afkoelen op een rekje nadat je ze uit de vorm hebt gehaald.
Notities

De muffins in een afgesloten doos bewaren.

Tip: speculaaskruiden kun je vervangen door kardemonpoeder en kaneel.

Recept mytaste en foto Diana Morsink, bewerkt door Jolanda Peeters

Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.