Gevulde Courgette

Gevulde courgette Courgette kun je , net als bloemkool, eigenlijk niet meer wegdenken uit de koolhydraatarme keuken. Naast spaghetti en chips kun je de courgette ook gewoon vullen met wat lekkers en in de oven zetten. In dit recept met zongedroogde tomaatjes, als smaakmaker, en mozzarella gebruik je paprika, ui en champignons als vulling. Er zijn nog legio vullingen mogelijk, aangezien de smaak van courgette redelijk neutraal is en je het bijna met alles kunt combineren. Courgette wordt ook wel zomerpompoen genoemd en is van dezelfde familie. De courgette wordt gewoonlijk gekookt of gebakken gegeten, maar ze kan ook rauw worden gegeten. Ook kan de vrucht in blokjes gesneden als een soort augurk ingelegd worden in azijn met kruiden. De meeste mensen vinden een courgette het best eetbaar als die niet te dik en maximaal 30 cm (350 gram) lang is. In Nederland wordt vanaf 7 cm (50 gram) lengte geoogst. De kleine vruchten waar de bloem nog aanzit, worden verhandeld als 'courgette fleur' en worden in Italië en Griekenland als een delicatesse beschouwd. De bloem kan gefrituurd of gevuld worden. Wat kan ik met courgette? - plakjes op pizza - roerbakken met paprika, aubergine en knoflook - vullen met gehakt of rijst - ovenschotel van plakjes courgette en tomaat en eieren losgeklopt met geraspte kaas - (gepureerd) in soep - lange plakken bestrijken met olijfolie en grillen in de grillpan of op de barbecue - in lasagne - inleggen in azijn met kruiden - als spaghetti Courgette bevat ongeveer 5 Kh per 100 gram en wordt door Atkins op de 2e lijst geplaatst met groenten die iets meer zetmeel bevatten en dus koolhydraten.
Gevulde Courgette
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een maaltijd zonder vlees en een snel recept voor als je weinig tijd hebt.
Porties Prep Tijd
2 porties 10 minuten
Passieve Tijd
15 a 20 minuten
Porties Prep Tijd
2 porties 10 minuten
Passieve Tijd
15 a 20 minuten
Gevulde Courgette
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een maaltijd zonder vlees en een snel recept voor als je weinig tijd hebt.
Porties Prep Tijd
2 porties 10 minuten
Passieve Tijd
15 a 20 minuten
Porties Prep Tijd
2 porties 10 minuten
Passieve Tijd
15 a 20 minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. Courgettes in kokend water 4 a 5 minuutjes voorkoken, laten afkoelen, halveren, en vruchtvlees eruit lepelen (vruchtvlees weggooien).
  3. Ui en paprika aanfruiten in olijfolie (extra vergine), knoflook en champignons, zongedroogde tomaatjes erbij en de tijm (of andere groene kruiden), laten pruttelen totdat alles beetgaar is, mengsel laten afkoelen in een kom.
  4. Groentemengsel mengen met de mozzarella en de uitgeholde halve courgettes vullen.
  5. De geraspte kaas erover doen en in een ingevette (olijfolie) ovenschaal leggen.
  6. In een voorverwarmde oven (200 a 220 graden) mooi goudbruin laten worden en opdienen met eventueel een paar blaadjes basilicum.
  7. Je kunt de maaltijd evt aanvullen met een hamburger of een ander stukje vlees of vis.
Notities

Recept Misha Bos, bewerkt door Jolanda Peeters.

Geschikt voor fase 2 Atkins (hoeveelheid courgette meer dan 100 gr, lijst 2 groente, zongedroogde tomaat)

 

 

Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.