Geroosterde broccoli met knoflook en citroen

Zoals we weten heeft broccoli vele gezondheidsvoordelen, waaronder een grote hoeveelheid vit C en allerlei stoffen die heel goed zijn voor je gezondheid en het voorkomen van bv kanker. Niet alleen de roosjes, maar juist ook de stelen zitten vol met goede voedingsstoffen. Snijd dus niet te veel weg, dat is zonde. Broccoli houdt zijn eigenschappen en nutriënten als het niet langer dan 5 minuten gekookt is. Daarna verdwijnen er langzaam nutriënten. Wist je dat je broccoli ook in een groene smoothie kan verwerken? Met een goede sapcentrifuge haal je er het meeste uit. Hiermee kun je wel de stelen goed gebruiken. Eigenlijk zijn veel fruitsoorten te combineren met broccoli. Vooral de zachtere en zoete fruitsoorten zijn een lekkere combinatie. Daarbij kan gedacht worden aan een appel, meloen, sinaasappel, kiwi en ga zo maar door. Meng niet direct alles door elkaar, maar probeer lekkere combinaties uit te vinden. Naast fruitsoorten zijn ook een aantal groentesoorten geschikt om tot sap te maken, zoals een wortel, courgette en rode biet. Let wel op de koolhydraten en of je bepaalde fruit en groenten soorten al mag nemen als je in de afvalfases zit.
Geroosterde broccoli met knoflook en citroen
Stemmen: 2
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Tip: lekker met kip of vis.
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Geroosterde broccoli met knoflook en citroen
Stemmen: 2
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Tip: lekker met kip of vis.
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de broccoli schoon en snijd het in grove roosjes. In een grote kom doe je de broccoli samen met de olijfolie, zeezout, peper en de knoflook.
  3. Spreid de broccoli op een vel bakpapier en leg deze op een bakplaat. Bak in de voorverwarmde oven tot de broccoli zacht genoeg is zodat je met een vork in de stam kunt prikken (15 tot 20 minuten).
  4. Haal het gerecht uit de oven en plaats op een serveerschaal.
  5. Knijp de citroen uit over de broccoli voordat je deze serveert om een frisse smaak te krijgen.
Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.